Foto: ANDREAS SANDSTRÖM
 Foto: ANDREAS SANDSTRÖM

Officiellt – här är Jeremy Collitons nya tränarjobb

Publicerad

Han tog upp Mora IK till SHL efter en osannolik säsong.

Sen kom det oväntade beskedet att Jeremy Collitons äventyr i Sverige var över.

I dag presenterades han som ny tränare i NHL-laget Chicago Blackhawks organisation.

– Han har haft en väldigt bra start på sin tränarkarriär med fyra framgångsrika säsonger i Sverige, säger Chicago Blackhawks general manager Stan Bowman till NHL.com. 

Säsongen 13/14 kom Jeremy Colliton till Mora IK och Hockeyallsvenskan som en tilltänkt spetsvärvning. 

Efter att ha förföljts av skador genom karriären tvingades han dock att lägga skridskorna på hyllan efter bara tre matcher i klubben. Mora ville dock inte förlora honom då, och såg till att han stannade kvar i klubben som tränare.

Fyra säsonger senare, som huvudtränare för Mora, kom han också att kvala upp dalaklubben till SHL efter en osannolikt framgångsrik säsong. Inte favorittippade på något sätt före säsongen vann Mora egentligen allt de ställde upp i. 

Hockeyallsvenskan, den hockeyallsvenska finalen mot BIK Karlskoga och direktkvalet till SHL mot Leksands IF.

Lämnade efter avancemanget

Efter avancemanget till SHL kom dock beskedet som ingen med Morarött i hjärtat ville få. 

Jeremy Colliton meddelade att han hade gjort sitt i Sverige, och skulle efter fyra år i Sverige flytta tillbaka till Nordamerika.

I dag presenterades han som ny tränare i Chicago Blackhawks organisation, där han kommer att ta över som huvudtränare i AHL-laget Rockford Icehogs den kommande säsongen.

– Han har haft en väldigt bra start på sin tränarkarriär med fyra framgångsrika säsonger i Sverige. Han passar in väldigt bra i vår plan där vi vill utveckla våra yngre spelare, säger Chicago Blackhawks general manager Stan Bowman till NHL.com.

Collitons succéresa som tränare fortsätter nu alltså på andra sidan Atlanten.

– Jag känner mig hedrad över att få vara en del av Blackhawks organisation. De har bevisat sig vara ett vinnande lag, och jag är väldigt glad över att få ta del av den kulturen, säger Colliton.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag