Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nytt finskt homosex-skämt om Sundin

Finska tv-kanalen MTV3 lät i går en manskvartett framföra en sång med temat "Mats Sundin är homosexuell".
Finländarna fortsätter att sexskämta om svenske superstjärnan Mats Sundin.
På bästa sändningstid serverades tv-tittarna sången: "Mats Sundin är homosexuell".
- Det var mycket roligt, säger Paula Rintamaa, informatör på finska MTV3.
När finska tv-kanalen MTV3 premiärsände sin talkshow "Nevada" dök en manskvartett upp och sjöng Beatles "Yellow Submarine" med ny text. Nu sjöng de: "Mats Sundin är homosexuell". Sången var en anspelning på journalisten Kai Kunnas krönika i förra veckans "Hockeykväll" på SVT - då han påstod att finska fans kallar den svenska stjärnan homosexuell.

"Ser det som ett skämt"

Ett uttalande som "Nevadas" programledare André Wickström och Mikko Leppilampi tog fasta på. - De pratade om att svenskarna är blyga och försiktiga. Men att vi här i Finland säger som det är, säger Paula Rintamaa, informatör på MTV3. Mats Sundins agent Claes Elefalk har ingen anledning att ifrågasätta avsikten med inslaget. - Vi ser det fortfarande som ett skämt. Det är det enda jag har att säga, säger Elefalk. Fotnot: SPORT-Expressen har förgäves sökt "Nevadas" producent och manusförfattare Saku Tuominen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.