Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén. Foto: EXPRESSEN TVJuniorkronornas förbundskapten Tomas Montén. Foto: EXPRESSEN TV
Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén. Foto: EXPRESSEN TV
Alexander Nylander draftades som åttonde spelare av Buffalo Sabres i draften 2016. Foto: NATHAN DENETTE / AP TT NYHETSBYRÅNAlexander Nylander draftades som åttonde spelare av Buffalo Sabres i draften 2016. Foto: NATHAN DENETTE / AP TT NYHETSBYRÅN
Alexander Nylander draftades som åttonde spelare av Buffalo Sabres i draften 2016. Foto: NATHAN DENETTE / AP TT NYHETSBYRÅN

Nylander kan stoppas från spel i junior-VM

Publicerad

Supertalangen Alexander Nylander, 19, blev poängkung i fjolårets junior-VM i Kanada.

Det kan ha varit hans sista matcher med Juniorkronorna.

– Jag tror inte han spelar JVM, säger förbundskaptenen Tomas Montén enligt WGR550. 

Alexander Nylander hade stor show under fjolårets junior-VM.

Med tolv poäng delade han segern i poängligan med ryska stjärnskottet Kirill Kaprizov, trots att Sverige missade medalj.

Det kan ha varit hans sista matcher i juniorlandslaget, enligt uppgifter till radiokanalen WGR550 med säte i Buffalo.

Saknas i svenska truppen

Juniorkronorna befinner sig just nu i USA för en sommarturnering.

Där saknas Alexander Nylander i den svenska truppen.

– Jag tror att han kommer slå sig in i Buffalo den här säsongen. Därför tog jag inte ut honom till den här turneringen. Vi har inte pratat under sommaren, säger Montén.

Nylanders NHL-klubb Buffalo Sabres gav tillåtelse till spel i JVM i fjol - men nu pekar det mesta åt att de inte kommer vara lika barmhärtiga i år.

– Jag tror inte det, säger förbundskapten Tomas Montén.

Dörren är öppen

Montén säger att det mest troligt är så att Sabres kommer hindra honom från att åka i väg och spela med Sverige, men att han har en given plats i det svenska laget.

– Jag kommer självklart ställa frågan till Buffalo, och om han är tillgänglig kommer jag självklart plocka med honom. Men jag tror han kommer spela i Buffalo, säger Tomas Montén.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag