Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nyhetsmorgon flyttar för hyllningen av Börje Salming

Börje Salming.
Foto: SVEN LINDWALL
Jenny Strömstedt och Steffo Törnqvist.
Foto: Jenny Strömstedt via Instagram
Börje Salming.
Foto: SVEN LINDWALL

Börje Salming ska hyllas i helgen. 

Då flyttar både Efter fem och Nyhetsmorgon sina studiosändningar till Gävle. 

– Det blir förstås en del sorgliga ögonblick men också roliga, säger Steffo Törnquist. 

Det var den 24 november som hockeylegendaren Börje Salming gick bort i sviterna av sin ALS-sjukdom. 

I helgen hedras Salming med en hyllningsmatch som spelas i Gävle. 

I matchen ställs ett veteranlag från Tre Kronor, med bland andra Nicklas Lidström och Peter Forsberg, mot ett veteranlag från Toronto Maple Leafs, Salmings tidigare NHL-klubb. I det laget ingår bland andra Mats Sundin och Darryl Sittler. 

”Game for Börje” ska samla in pengar till ALS-forskning och sänds i TV4. Tilde de Paula Eby leder sändningen tillsammans med experten Johan Tornberg. 

Nyhetsmorgon flyttar för Börjes hyllning

TV4 inleder hyllningshelgen på fredag när Efter fem flyttar sin studio och sänder direkt från Stortorget i Gävle. Även Nyhetsmorgon med programledarna Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist sänder direkt från Gävle på lördag innan ”Game for Börje” drar i gång klockan 13. 

– Det är såväl hedrande som angeläget att sända Nyhetsmorgon direkt från Gävle på lördag. Det blir förstås en del sorgliga ögonblick, men också roliga. För mig som var Brynäs-fan på Salming-tiden blir det extra kul att komma till Gävle igen, där jag dessutom har en del kompisar, säger Steffo Törnquist i ett pressmeddelande. 

Lasse Granqvist och Sanny Lindström kommenterar matchen som startar klockan 13. Matchen spelas i två perioder över 21 minuter – efter Salmings klassiska tröjnummer. 

– Vi var många som blev berörda av all den kärlek som riktades till Börje i slutskedet av hans hemska sjukdom. Dels i Kanada och dels i samband med Tidernas Hockeygala. Nu får ännu fler chansen att visa uppskattning och värme till Börje Salmings minne. Det är stort att få vara en del av detta och det är med stolthet jag åker till jobbet på lördag, säger Lasse Granqvist. 

Stig Salming om hyllningen till Börje

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.