Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nygren: "Det har satt jättedjupa spår i mig"

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Ett rasistiskt utspel blev Magnus Nygrens sorti från svensk ishockey då Färjestads stjärnback valde att lämna för spel i Schweiz.

Kvar i Sverige lämnade han då sin flickvän och nyfödda dotter som fick födas via kejsarsnitt, och den första tiden efter flytten var jobbig för Magnus.

– De får så mycket hjälp på sjukhuset, men det blev akut kejsarsnitt så det blev lite segt att lämna, med tanke på att inte Lisa kunde bära någonting, säger han till Hockeynews.

Magnus Nygren har länge varit en av Färjestadpublikens absoluta favoriter och var den gångna säsongen lagkapten för den klassiska klubben.

Men den sista tiden i Färjestad kantades av mörka rubriker då Magnus, efter att Färjestad åkt ur slutspelet mot HV 71, hamnade i en ordväxling utanför en restaurang i Karlstad och där använde rasistiska tillmälen.

– Förra säsongen har satt djupa avtryck på alla möjliga sätt. Dels för att jag brinner för Färjestad BK och hade velat göra en bättre sportslig säsong. Dels för att det som avslutade förra säsongen aldrig skulle ha hänt givetvis. Det satte jättejättedjupa spår i mig. Det är ingenting som jag på något sätt står för. Misstag gör vi alla, sedan är det klart att det finns olika grader på dem, säger han till Hockeynews.

Petades från Tre Kronor efter bråket

Magnus Nygren kom också sedermera att petas från Tre Kronor efter bråket och förbundskapten Rikard Grönborg valde i våras att inte ta ut Nygren till någon av landslagscamperna inför VM. Men nu är Nygren återigen ett namn för Tre Kronor då han ingår i den bruttotrupp som tagits ut inför OS.

– Grönborg har varit här, och (assisterande förbundskaptenen Peter) Popovic, jag har snackat med dem båda. Vi har inte pratat om det som hände förra året. Jag kommer alltid att ställa upp i landslaget så länge jag är aktuell och så länge de vill ha mig där. Det är också något jag har sagt sedan jag spelade min första landskamp. Jag har alltid varit otroligt stolt över att få representera mitt land. Skulle jag få chansen igen skulle jag vara otroligt glad att vara tillbaka.

Nybliven pappa - efter dramatisk förlossning

Nu återfinns Magnus Nygren i Schweiz och klassiska laget HC Davos där backen fått en flygande start och hittills snittar en poäng per match i NLA. 

Men flytten till Schweiz var inte helt optimal.

Bara dagen innan Nygren flög till alplandet så föddes han dotter efter en dramatisk förlossning där man tvingades göra ett akut kejsarsnitt.

– Det var tuffare att åka när jag hade varit hemma med henne. De får så mycket hjälp på sjukhuset, men det blev akut kejsarsnitt så det blev lite segt att lämna, med tanke på att inte Lisa kunde bära någonting. Det fick gå och nu mår vi alla bra.

Nu har flickvännen Lisa och den nyfödda dottern även dem fått komma över till Schweiz, och familjen bor tillsammans.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!