Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tre Kronor sänkte Ryssland i Karlaja

Foto: MAGNUS ANDERSSON / BILDBYRÅN

Sverige tog ledningen tre gånger om mot Ryssland. 

Det gav andra raka segern i Karjala Cup. 

Men det var den ryske talangen Matvey Michkov som stal rubrikerna. 

– Där blev han precis ”en första runda” för något NHL-lag, säger Håkan Loob i SVT.

Anton Bengtssons mål i slutet av den första perioden gjorde att Tre Kronor hade med sig en 1-0 ledning inför den andra perioden. 

Väl där så small det direkt och Ryssland kvitterade redan efter en minut och 17 sekunder. 

16-årige Matvey Michkov fick pucken bakom mål, la upp den på bladet och med en ”zorro” skickade han in den bakom Gustaf Lindvall i det svenska målet. 

– Det där är oförglömligt naturligtvis för honom och hans karriär. Det där är ett moment som kommer att rullas gång efter andan i hela hockeyvärlden, utbrister Chris Härenstam i SVT. 

Experten Håkan Loob: 

– Där blev han precis ”en första runda” för något NHL-lag. Det är magiskt måste man ändå säga. 

– Det är inte kul när någon gör mål mot Tre Kronor men gör man på det där sättet är det bara att bocka. 

Sverige vann med 4-2

Två och en halv minut senare gav Carl Klingberg Sverige ledningen på nytt men Ryssland svarade direkt. Anton Landers 3-2 med dryga fem minuter kvar av perioden gav Tre Kronor ett övertag inför den tredje perioden som inte de inte kom att tappa. 

– Påpassligt, vaket och fräckt av Lander där, säger Chris Härenstam. 

Carl Klingberg trivdes ute på isen och blev dessutom tvåmålsskytt då han framspelad av Lander gjorde 4-2 i den tredje perioden. 

– Jag tycker att det är kul när det blir lite mer intensivt och fysiskt. Det är lite eld i baken, man blir grinig och får spela mot ett grinigt motstånd, säger han i SVT. 

Sverige toppar tabellen med sex poäng efter två spelade matcher. Turneringen avslutas under söndagen då Sverige ställs mot Finland. 

TV: De är ligans bästa backar

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.