Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Första avsnittet: "Jag är ingen hockeyfru"

Ida och Jennifer start ny podcast.
Ida Björnstad.Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESS
Jennifer Persson.

Nu är det dags för en ny podd på SportExpressen: "Jag är ingen hockeyfru".

Förra TV4-journalisten Ida Björnstad och bloggaren Jennifer Persson kommer varje vecka berätta vad som händer bakom NHL-kulisserna i Nashville.

– I premiärprogrammet tar vi bland annat ett grepp kring de uttjatade och tröttsamma orden golddigger, hockeyhora och hockeyfru, säger Björnstad.

Lyssna på Första avsnittet: "Jag är ingen hockeyfru"

Ladda ner avsnitt
Spela upp i annan app

För två år sedan lämnade Jennifer Persson, 24, Sverige för att flytta över till Nordamerika och Nashville där pojkvännen Filip Forsberg är en av de bästa svenska ishockeyspelarna i NHL.

I höstas gjorde Ida Björnstad, 31, samma resa. Hon lämnade jobbet som sportjournalist på TV4 för att bo och leva ihop med pojkvännen Mattias Ekholm, som precis som Filip Forsberg är stjärna i NHL-laget Nashville Predators.

"Dags att köra offroad"

Nu startar Jennifer och Ida en podd, "Jag är ingen hockeyfru", på SportExpressen.se som kommer att ge alla lyssnare möjligheten till en inblick i livet ihop med en ishockeystjärna.

Men podden kommer även ta upp ämnen som inte alls är glamourösa och roliga utan betydligt mer allvarliga.

Varför ska man lyssna på podden "Jag är ingen hockeyfru"?

– För att få en annan bild av ett liv och en värld som ofta beskrivs som glamourös. Jag har varit en del av hockeyvärlden under många år, både yrkesmässigt och privat, och har många gånger förundrats över hur enkelriktad den är. Men nu är det dags att köra lite offroad och ta ut svängarna, säger Ida Björnstad.

Vilken typ av ämnen kommer ni att ta upp?

– Sådant som berör och har en koppling till det som sker i våra liv. Värdegrundsfrågor, machokultur, fördomar som vi kvinnor möts av då det framgår att vi lever med en hockeyspelare. Kulturkrockar och framgångens glimtar och baksidor. Sen lovar vi att vi ska ha roligt längs vägen också, säger Jennifer Persson.

Vad är mest intressant i premiäravsnittet?

– Allt, hehe. Nämen jag måste säga att vi är ganska nöjda med premiäravsnittet. Vi bjuder på en blandning mellan sött och salt. Jennifer synar mitt skämt hos kongressen, jag berättar om gången då jag var ett svart får bland tretton tjejer och dessutom tar vi ett grepp kring de uttjatade och tröttsamma orden golddigger, hockeyhora och hockeyfru, säger Ida Björnstad.

Vad är det bästa respektive sämsta med att vara ihop med en NHL-spelare?

- Haha, ja du. Egentligen har Mattias yrke inte inneburit så många fördelar för mig personligen. För att få ihop våra liv krävdes det också att jag gjorde avkall på min tv-karriär. Däremot har Mattias som person gett mig otroligt mycket. Så mycket glädje och nu även en liten bebis på gång, säger Ida Björnstad.

- Det är såklart ett speciellt yrke som innebär både för- och nackdelar. Det innebär extremt mycket tid i ensamhet och det är också väldigt jobbigt att vara ifrån familj och vänner hemma i Sverige. Samtidigt är det en otrolig tjusning i att vara med Filip i både med och motgångar inom sporten, säger Jennifer Persson.

Avsnitt varje torsdag

Premiäravsnittet av podden "Jag är ingen hockeyfru" släpps torsdag 11 januari och finns att ladda ner i iTunes, Google Play, Acast samt på SportExpressen.se.

Därefter kommer ett nytt poddavsnitt varje torsdag hela vintern.

Jennifer Persson

Jennifer Persson är född och uppvuxen i Borlänge, Dalarna. 24-åringen

hittade kärleken i hockeyspelaren Filip Forsberg och har de senaste två

åren bott i Nashville USA. Dalkullan driver en livsstilsblogg och älskar

MAX hamburgare.

 

Ida Björnstad

Tv-profilen Ida Björnstad är född och uppvuxen i de norrländska skogarna

i Västerbotten. 31-åringen valde bort tv-karriären för att leva ett liv

med hockeyspelaren Mattias Ekholm. Tillsammans väntar de sitt första

barn.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.