Foto: Nordlund Robin
 Foto: Nordlund Robin

Nu är Wernblom historisk

Publicerad
Uppdaterad
Nu är Magnus Wernblom Mr Modo.
Med sitt 258:e elitseriemål för klubben är han störste Modomålskytten genom tiderna.
- Slut på tjatet. Det kanske är det skönaste, säger han efter 5-3-segern över Färjestad.
Trots en mardrömsstart och underläge med 2-0 efter drygt halva matchen kunde Modo vända till 5-3-vinst.
Mycket tack vare Magnus Wernbloms 2-2-mål ur minimal vinkel.
- Man ska inte skjuta därifrån. Målvakten (Jonas Gustavsson) ska inte kasta in... eller släppa in pucken därifrån, säger hockeyexperten Roger Johansson i Canal Plus.
Målet var också Magnus Wernbloms 258:e i elitserien för Modo, vilket är ett mer än förre storskytten Per Lundqvists Modorekord på 257 mål.
- Verkligen det sämsta läget jag hade i dag. Men det lönar sig att skjuta ibland, säger Wernblom till Canal Plus efteråt.

Hade lång måltorka

Han hade genomlidit en lång måltorka före 2-2-målet mot Färjestad.
Modo fortsatte att jobba ner Färjestad och laget fick utdelning när Oscar Steen petade in 3-2 och Per Svartvadet gjorde 4-2 i power play.
Nyförvärvet, lettiske backen Atvars Tribuntsovs (ifjol i FBK) skickade in 5-2 i öppet mål. Färjestads slovakiske backvärvning Richard Lintner sköt 5-3 i slutet, hans andra mål i matchen.
- Vi behöver alla poäng vi kan få. Det har gått lite knackigt, säger Wernblom.
Modo får troligen tillbaka stjärncentern Niklas Sundström till lördagens bortamatch mot Södertälje.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag