Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norsk hockeytalang förlamad efter olycka

Foto: Finn Eriksen/ Frisk Asker / NTB
Foto: Finn Eriksen/ Frisk Asker / NTB

Mats Hildisch kraschade olyckligt in i målburen under en match i helgen. 

Nu meddelar klubben Frisk Asker att den 18-årige spelaren drabbats av en allvarlig ryggskada som gjort honom förlamad. 

– Det är en förfärligt tragisk och overklig situation, säger ledaren Nicolay Sörensen till sajten Budstikka

Det var i lördagens U21-match mellan Frisk Asker och Lörenskog som Mats Hildisch kom fri mot mål och fälldes till isen av en motståndare. Hildisch kraschade olyckligt in i Lörenskogs målbur med huvudet före och blev liggande på isen. 

Matchen avbröts och 18-åringen fördes till sjukhus i Ullevål. Hockeytalangen opererades natten till söndagen och nu meddelar klubben att läkarna kunnat konstatera att Hildisch drabbats av en allvarlig ryggskada som lett till förlamning. 

Den norska tidningen Budstikka har pratat med en tagen Nicolay Sörensen, ledare i Frisk Asker. 

– Det är en förfärligt tragisk och overklig situation. Vi är alla i chock. Han har varit en Frisk-kille i alla år. Från att han stod på skridskor första gången till nu, säger Sörensen. 

– Det viktigaste för oss är att vara där för familjen och erbjuda vårt stöd. Vi hoppas att Mats ska bli så bra som möjligt. 

Mats Hildisch förlamad

Tränaren Vidar Wold bevittnade händelsen på plats i hallen och vill understryka att det inte var något regelvidrigt agerande från Lörenskog-spelare som ledde fram till olyckan. 

– Det är något som händer i hockey, men utfallet blir så fruktansvärt ledsamt. Det är absolut ingenting fult, säger Wold till Budstikka. 

Frisk Asker skriver på sin hemsida att Mats Hildisch blir kvar på sjukhuset i Ullevål veckan ut, och att han därefter flyttas till sjukhuset i Sunnaas för rehabilitering. 

Mats Hildisch har spelat flera A-lagsmatcher för Frisk Asker, som spelar i den norska högstaligan, och även representerat Norges juniorlandslag. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.