Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nicole om Foppa: ”Vi har en distansrelation”

Peter Forsberg och Nicole Nordin.
Foto: TV4
Paret under invigningen av Gulddörren i Stockholm.
Foto: /IBL / /IBL

Peter Forsberg och Nicole Nordin driver varsitt affärsimperium. 

För att få ihop vardagen tvingas paret till uppoffringar. 

– Vi träffas väldigt sällan. Vi har en distansrelation, vi reser väldigt mycket i våra olika roller, säger Nordin i podcasten Loungepodden.  

Kärlekssagan mellan Peter Forsberg och Nicole Nordin inleddes 2009. Forsberg var då i slutet på sin hockeykarriär, och Nordin pluggade på Handelshögskolan i Stockholm. Redan året därpå förlovade paret sig.

Nordin har efter sin examen drivit ett skoföretag med bas i Schweiz. Hon berättar om sitt liv som entreprenör i podcasten Loungepodden.  

– Det finns en fördom att om man som ung kvinna dejtar en äldre man och att man då anses gillar man spa och shopping. Det är tråkigt, jag har aldrig varit en person som vill gå runt och sätta sprätt på någon annans pengar. Det känns otroligt mycket bättre att ha tjänat ihop sitt kapital och unna sig något av sina pengar, säger Nordin. 

”Träffas väldigt sällan”

Forsberg är också något av en affärsman numera. Han driver investmentbolaget Forspro med pappa Kent Forsberg och är delägare i fastighetskoncernen Lerstenen. 

– Min man har haft världens bästa karriär – han har verkligen varit bäst i världen – men han är ändå inte nöjd. Man blir inte klar. Man ska inte tänka att man är klar, ska man bara sätta sig ner och dö? Folk säger: ”Peter, han har ju tjänat så mycket, ska han inte bara ta det lugnt?” Men det blir ju jättetråkigt efter ett tag, säger Nordin. 

Och med två parallella karriärer har paret fått göra uppoffringar i vardagen. 

– Det funkar bra, vi har båda mycket respekt för varandra. Vi behöver inte tycka lika i allting. Vi har också lärt oss att sätta gränser för när vi pratar business hemma. Jag hade en era att jag var så passionerad att jag inte kunde sluta prata skor. Man måste ha en öppen dialog om sånt, det är bara bra för oss. Vi gör inte så likadana saker, det ska jag trycka på. Vi har väldigt olika roller och träffas väldigt sällan. Vi har en distansrelation, vi reser väldigt mycket i våra olika roller. Med barn hemma så ses man sällan. Man träffas på Arlanda, kysser varandra och säger hejdå, säger Nordin. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.