Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Niclas Lehmann krampade i bussen

Foto: Hockeyettan tv

Västeråsforwarden Niclas Lehmann drabbades av hjärnskakning och käkfraktur efter en otäck smäll borta mot Boden.

På bussfärden hem drabbades Lehmann sedan av kramper och tvingades åka ambulans.

– Det var ordentligt otäckt enligt folk som var med på bussen, säger Västerås klubbchef Mats Brokvist till NSD. 

Samtidigt har Västerås skickat ett öppet brev till Boden där de kräver åtgärder.

Redan efter 28 sekunder i söndagens match mellan Boden och Västerås i Hockeyettan åkte Västerås poängkung Niclas Lehmann på en rejäl smäll från Bodens Albin Eklund.

Niclas Lehmann blev liggandes på isen och fick föras med ambulans till sjukhus.

– Fy fan. Jag känner att bilderna talar sitt tydliga språk. Det där måste bort från svensk hockey, det är andra gången den här säsongen vi åker på något sånt där. Den är solkart från blinde side. Det ska bort. Det där ska bara bort. Det är så tråkigt, sade Västeråstränaren Thomas Paananen till NSD.

Krampade i bussen: "Väldigt dramatiskt"

På bussen på vägen hem fanns Niclas Lehmann ombord. Men efter bara 30 minuters bussfärd fick Lehmann på nytt föras till sjukhus sedan han drabbats av kraftiga svettningar och kramper.

– Det var ordentligt otäckt enligt folk som var med på bussen. Då ringde de ambulans som fick komma och hämta honom för transport tillbaka till Sunderby sjukhus, säger Västerås klubbchef Mats Brokvist till NSD.

Brokvist säger att stämningen ombord blev dramatisk, men att Niclas Lehmann kvicknade till och ville fortsätta bussresan. Läkarna satte dock stopp för vidare bussfärd.

– Det sista jag hörde var att han hade en fraktur på käken, hjärnskakning och en utslagen tand, men mer än så vet jag inte, säger Mats Brokvist om Niclas Lehmanns hälsa till NSD.

Västerås i öppet brev till Boden: "Besvikelse och avsky"

Västerås har nu också skickat ett öppet brev med tydlig adress till Boden.

"Med anledning av den brutala tacklingen, i samband med hockeymatchen söndagen den 11 februari 2018 mellan Bodens HF och VIK Västerås HK, reagerar vi inom VIK otroligt kraftigt på detta. Vi kräver att ni som förening tar det inträffade på största allvar och agerar därefter", skriver de i ett brev.

I brevet, signerat klubbchefen Mats Brokvist, skriver de att det förefaller vara utstuderat och planerat att markera mot Niclas Lehmann. Detta med anledning av en situation i en match lagen emellan den 20:e januari, då Lehmann ska ha beskyllts filma till sig en utvisning.

"Jag kan inte annat än att uttrycka den besvikelse och avsky som vi i VIK känner för detta. Vi förväntar oss att ni som förening tar ert fulla ansvar och ser till att ansvariga personer får lämna sina uppdrag med omedelbar verkan.", fortsätter Västerås i brevet. 

Efter matchen i går kommenterade Boden Hockey på sin egen hemsida där de förklarade att de stänger av Albin Eklund med omedelbar verkan.

"Boden Hockey stänger av Albin Eklund med omedelbar verkan i väntan på förbundets dom. Skälet till detta är att Boden Hockey anser att tacklingar likt denna inte hör hemma på ishockeyplanen. Boden Hockey har drabbats av fem hjärnskakningar denna säsong och vill inte ser fler i något lag.", skrev Boden Hockey i ett pressmeddelande. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!