Foto: Hockeyettan tv
 Foto: Hockeyettan tv

Niclas Lehmann krampade i bussen

Publicerad

Västeråsforwarden Niclas Lehmann drabbades av hjärnskakning och käkfraktur efter en otäck smäll borta mot Boden.

På bussfärden hem drabbades Lehmann sedan av kramper och tvingades åka ambulans.

– Det var ordentligt otäckt enligt folk som var med på bussen, säger Västerås klubbchef Mats Brokvist till NSD. 

Samtidigt har Västerås skickat ett öppet brev till Boden där de kräver åtgärder.

Redan efter 28 sekunder i söndagens match mellan Boden och Västerås i Hockeyettan åkte Västerås poängkung Niclas Lehmann på en rejäl smäll från Bodens Albin Eklund.

Niclas Lehmann blev liggandes på isen och fick föras med ambulans till sjukhus.

– Fy fan. Jag känner att bilderna talar sitt tydliga språk. Det där måste bort från svensk hockey, det är andra gången den här säsongen vi åker på något sånt där. Den är solkart från blinde side. Det ska bort. Det där ska bara bort. Det är så tråkigt, sade Västeråstränaren Thomas Paananen till NSD.

Krampade i bussen: "Väldigt dramatiskt"

På bussen på vägen hem fanns Niclas Lehmann ombord. Men efter bara 30 minuters bussfärd fick Lehmann på nytt föras till sjukhus sedan han drabbats av kraftiga svettningar och kramper.

– Det var ordentligt otäckt enligt folk som var med på bussen. Då ringde de ambulans som fick komma och hämta honom för transport tillbaka till Sunderby sjukhus, säger Västerås klubbchef Mats Brokvist till NSD.

Brokvist säger att stämningen ombord blev dramatisk, men att Niclas Lehmann kvicknade till och ville fortsätta bussresan. Läkarna satte dock stopp för vidare bussfärd.

– Det sista jag hörde var att han hade en fraktur på käken, hjärnskakning och en utslagen tand, men mer än så vet jag inte, säger Mats Brokvist om Niclas Lehmanns hälsa till NSD.

Västerås i öppet brev till Boden: "Besvikelse och avsky"

Västerås har nu också skickat ett öppet brev med tydlig adress till Boden.

"Med anledning av den brutala tacklingen, i samband med hockeymatchen söndagen den 11 februari 2018 mellan Bodens HF och VIK Västerås HK, reagerar vi inom VIK otroligt kraftigt på detta. Vi kräver att ni som förening tar det inträffade på största allvar och agerar därefter", skriver de i ett brev.

I brevet, signerat klubbchefen Mats Brokvist, skriver de att det förefaller vara utstuderat och planerat att markera mot Niclas Lehmann. Detta med anledning av en situation i en match lagen emellan den 20:e januari, då Lehmann ska ha beskyllts filma till sig en utvisning.

"Jag kan inte annat än att uttrycka den besvikelse och avsky som vi i VIK känner för detta. Vi förväntar oss att ni som förening tar ert fulla ansvar och ser till att ansvariga personer får lämna sina uppdrag med omedelbar verkan.", fortsätter Västerås i brevet. 

Efter matchen i går kommenterade Boden Hockey på sin egen hemsida där de förklarade att de stänger av Albin Eklund med omedelbar verkan.

"Boden Hockey stänger av Albin Eklund med omedelbar verkan i väntan på förbundets dom. Skälet till detta är att Boden Hockey anser att tacklingar likt denna inte hör hemma på ishockeyplanen. Boden Hockey har drabbats av fem hjärnskakningar denna säsong och vill inte ser fler i något lag.", skrev Boden Hockey i ett pressmeddelande. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag