Mika Zibanejad avgjorde för Rangers. Foto: Cal Sport Media/Rex/Shutterstock / CAL SPORT MEDIA/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESMika Zibanejad avgjorde för Rangers. Foto: Cal Sport Media/Rex/Shutterstock / CAL SPORT MEDIA/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Mika Zibanejad avgjorde för Rangers. Foto: Cal Sport Media/Rex/Shutterstock / CAL SPORT MEDIA/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Henrik Lundqvist storspelade. Foto: Cal Sport Media/Rex/Shutterstock / CAL SPORT MEDIA/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESHenrik Lundqvist storspelade. Foto: Cal Sport Media/Rex/Shutterstock / CAL SPORT MEDIA/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Henrik Lundqvist storspelade. Foto: Cal Sport Media/Rex/Shutterstock / CAL SPORT MEDIA/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Zibanejad stor hjälte för New York Rangers

Publicerad

LOS ANGELES. Storspel av Henrik Lundqvist i kassen.

Ett avgörande mål i förlängningen av Mika Zibanejad.

– Det finns nog inget bättre än att vinna på övertid i slutspelet. Att få avgöra en sån här match är självklart en fantastisk känsla. Mitt viktigaste mål i NHL någonsin, säger Mika.

Men det var inte bara de här två, som gjorde att det blev en stor svenskkväll för New York Rangers i nattens bortamöte med Montreal.

Jesper Fast var också målskytt och Oscar Lindberg gjorde ett jättejobb matchen igenom när man vann med 3-2.

– Ja, det var en lyckad svensk kväll, helt klart, säger Henke.

Rangers leder nu åttondelsfinalen med 3-2 i matcher inför lördagens sjätte möte hemma i Madison Square Garden.

Och det är en jätteglad Henrik Lundqvist som ser fram emot den matchen.

– Vi har satt tonen i matchserien nu. Det gäller att vi tar kommandot direkt i matchen på lördag för vi vill inte komma tillbaka hit för ännu en match, sa Henke i en tv-intervju med NBC Sports efter slutsignalen.

Han räddade 34 skott och höll under långa stunder Rangers kvar i matchen.

– Lundqvist gav dem en chans att vinna i kväll med den ena kanonräddningen efter den andra, berömde förre NHL-spelaren och numera tv-kommentatorn Brian Boucher i NBC-sändningen av matchen i USA.

"Jag tvingades ge precis allt"

Henke själv pustade ut efteråt.

– Jag tvingades ge precis allt för att orka stå emot Montreals anstormning, speciellt under den första perioden. Men vi ville absolut inte förlora här i kväll och hamna i underläge med 3-2 i matcher, sa Henke.

Om Canadiens var det bättre laget under ordinarie matchtid, så kom Rangers tillbaka starkt och dominerade under förlängningen.

Man hade ett flertal chanser att avgöra, men det dröjde till 14.22 innan Mika Zibanejad kunde skarva in en hoppande puck snett framför kassen.

Målet kom sedan Chris Kreider gjort en rusch in i anfallszonen och skickat i väg ett skott som tog på Montrealbacken Alexej Emelins klubba och hamnade framför Zibanejad.

Svensken sträckte sig fram och skyfflade in pucken förbi Carey Price i kassen.

"Skönt att få göra det målet"

Det var Mika Zibanejads första slutspelsmål i Rangerströjan och han hoppade av glädje nere vid kortsargen innan hela laget kastade sig över honom för att fira fullträffen.

– Nog skönt för Zibanejad att få göra det där målet, så kanske han slipper höra hur bra Derick Brassard spelat i Ottawa, sa tv-kommentatorerna hos NBC Sports.

Brassard var Rangersforwarden som gick som betalning till Senators förra sommaren när Zibanejad hamnade i New York.

Mika utnämndes till banans bäste spelare och inte bara segermålet.

Han spelade också fram Jesper Fast till 1-1 efter 15.56 av den första perioden och var +2.

Zibanejad bidrog även med tre skott på mål, fyra registrerade tacklingar och fyra täckta skott.

 

Se fler höjdpunkter på Viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på Viaplay.se

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag