Foto: Carlos Osorio
 Foto: Carlos Osorio

Zetterberg nobbar elitserien vid lockout

Publicerad

Det blir knappast någon stjärninvasion i elitserien vid en NHL-lockout.

Henrik Zetterberg nobbar spel hemma - och fler lär följa efter.

– Jag tror att många av de äldre kommer stanna i Nordamerika åtminstone fram till jul, säger Zäta.

Om mindre än fyra veckor är det tänkt att NHL-klubbarna ska börja sina träningscamper inför säsongen.

Men just nu är parterna så långtifrån varandra i förhandlingarna att fler och fler börjar tro att camperna inte blir av och att NHL inte kommer att starta den 11 oktober som det är planerat.

"Långt ifrån varandra"

I nordamerikansk media ­spekuleras det om att om parterna inte är överens innan 15 september, då det nuvarande avtalet löper ut, så blir det inget spel i NHL förrän efter nyår.

Detroitstjärnan Henrik Zetter berg lämnade Sverige förra veckan och flög till Detroit, då han är en av NHLPA:s representanter i förhandlingarna.

– Vi är fortfarande väldigt långt ifrån varandra. Båda parter har kommit med varsitt ­förslag och de är inte i närheten av varandra, säger Zäta och fortsätter:

– Jag vet inte om det spelas NHL-hockey på utsatt datum. Däremot är det högst osannolikt att vi kommer att ha någon ­träningscamp.

Skulle det bli lockout så hoppas den svenska hockeypubliken på en invasion av NHL-stjärnor, likt säsongen 2004/2005.

Men redan nu kan elitserien glömma spelaren som varit en av våra största NHL-stjärnor de senaste tio åren och som var Tre Kronors bäste spelare i VM i våras.

– Jag kommer att stanna i Detroit tills det är klart med förhandlingarna, så oavsett så blir jag kvar här fram till jul. Jag vill vara med och försöka lösa det här, säger Zäta.

– Sedan får jag ta ett nytt beslut efter jul, om det skulle vara aktuellt då. Om det skulle bli spel i Sverige efter jul så är det Timrå som gäller.

Två andra av Sveriges största NHL-stjärnor, Daniel och Henrik Sedin, är också tveksamma till spel i elitserien i vinter om det skulle bli en NHL-konflikt.

– Vi åker över till Vancouver nu i månadsskiftet och stannar­ där i höst. Bara om det blir en lockout hela säsongen kan det bli aktuellt för "Henke" och mig att spela i elitserien i vinter. Det har vi meddelat Markus Näslund och Modo, säger Daniel Sedin till SPORT-Expressen.

"Det är väldigt individuellt"

Zetterberg är också inne på att de äldre spelarna kommer avvakta utvecklingen på plats i Nordamerika och inte skynda sig hem för spel i elitserien.

– Det är väldigt individuellt. De yngre som får åka hem kommer åka hem och spela medan jag tror att många av de äldre ­sitter lugna fram till jul. Där­emot tror jag inte att många ­väljer bort spel hela säsongen, säger Zetterberg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag