Zdeno Chara, P.K. Subban och Keith Yandle lägger skridskorna på hyllan

Zdeno Chara
Foto: FRED CHARTRAND / AP THE CANADIAN PRESS
P.K. Subban
Foto: Noah K. Murray / TT NYHETSBYRÅN
Keith Yandle
Foto: Derik Hamilton / TT NYHETSBYRÅN

NHL blir tre profiler fattigare.

I ett inlägg på Instagram berättade Zdeno Chara att han avslutar karriären. 

Ett par minuter senare gjorde P.K Subban och Keith Yandle samma sak. 

NHL-debuten kom med New York Islanders år 1997. 

24 NHL-säsonger - varav 14 i Boston Brunis – senare väljer den nu 45-årige slovaken Zdeno Chara att lägga av. 

Totalt har den 206 centimeter långa backen gjort 1682 grundseriematcher och ytterligare runt 200 slutspelsmatcher matcher i NHL för klubbarna New York Islanders, Ottawa Senators, Boston Bruins och Washington Capitals. 

”Jag är stolt över att meddela min pension från NHL”, skriver han på Instagram. 

Vidare skriver han att han kommer att skriva på ett endagskontrakt med Boston Bruins för att avsluta karriären i klubben där han spenderat största delen av sin karriär och vann Stanley Cup 2010-11. 

”Laget har betytt så mycket för mig och min familj. Det är så många människor som har bidragit till min framgång, jag ser fram emot att ta farväl ordentligt”, skriver han.

Boston Bruins väljer i sin tur att hylla sin forne kapten. 

Zdeno, din ankomst i Boston kickstartade en minnesvärd era. Ditt otvivelaktiga ledarskap, hängivenhet och karaktär skapade en kultur som kommer att leva vidare. Tack för allt du har gjort för vårt lag, vår organisation, vår stad och vårt spel. Grattis, Big Zee!”

P.K Subban lägger av 

Charas besked hann knappt landa innan ytterligare en NHL-profil avslutade sin karriär. Denna gång var det P.K Subban som tog till sociala medier för att kommunicera sitt avsked och tack till sina tidigare lagkamrater, fans och klubbar för åren på den största hockeyscenen. 

”Jag har aldrig sett mig själv eller känt mig som ”endast en hockeyspelare”. Jag har alltid sett mig själv som en person som råkar spela hockey. Med det synsättet har jag njutit av varje byte som om det vore mitt sista, firat varje mål med känsla och spelat varje match som om något som inte sett mig spela innan betalat för det”, skriver han. 

Totalt blev det 13 säsonger i NHL för 33-årige Subban. Under karriären har han representerat Montreal Canadiens, Nashville Predators och nu senast New Jersey Devils. År 2013 blev han utsedd till ligans bäste back. 

En stund senare meddelade även Keith Yandle, 36, senast i Philadelphia Flyers att han avslutar karriären. Yandle innehar för tillfället rekordet för flest matcher i rad i NHL med sina 989 raka matcher.  https://www.instagram.com/p/CiuoO13glSf/?utm_source=ig_web_copy_link