Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Wow – var länge sedan jag såg något liknande”

Foto: GENE J. PUSKAR / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELS. Vancouver hade ledningen med 4-2 efter två perioder i natt i Pittsburgh.

Elias Pettersson, 21, hade bjudit på ett snyggt mål i krysset och när den tredje perioden var tre minuter gammal hade han assisterat till ytterligare en fullträff och Canucks ledde med 6-3.

Men sedan rasade allt.

Med fem raka mål vände Penguins matchen och vann med 8-6.

Den sista perioden bjöd på åtta mål.

– Wow, det var länge sedan jag såg något liknande. Snacka om svängig match, utbrast förre Pittsburghspelaren Colby Armstrong, som numera är tv-expert.

Han hyllade Elias och de unga stjärnorna i Vancouver.

– Elias Pettersson visar ett sådant lugn när de viktiga ögonblicken och lägena dyker upp. Titta bara på hans mål i kväll, han är så cool där och skjuter ett otagbart skott.

Elias Pettersson kvitterade till 2-2

Elias 11:e mål för säsongen kom efter 7.17 av den andra perioden när han avancerade i skottsektorn och placerade ett hårt handledsskott i plockkrysset bakom Penguinsmålvakten Matt Murray.

https://twitter.com/Canucks/status/1199862104670556165

Målet betydde kvittering till 2-2.

När Murray hade släppt in ytterligare två mål fattade coachen Mike Sullivan ett tuff beslut och plockade ut honom trots att bara 59 sekunder återstod av den andra perioden.

In kom Tristan Jarry och han fick en olycklig inledning av den sista perioden med två insläppta puckar efter tre minuters spel.

Men sedan vände allt.

Malkin slog till med fem poöng

Thatcher Demko, som hade hoppat in som Canucks målvakt i sista stund sedan Jacob Markström känt sig illamående efter uppvärmningen, tvingades se puck efter puck hamna i kassen bakom honom.

Den store segerorganisatören hos Pittsburgh var Jevgenij Malkin, som gjorde 5 poäng i form av 2 mål och 3 assist.

Malkins kedja med Jake Guentzel och Bryan Rust på kanterna producerade 13 poäng, 5 mål och 8 assist.

– Vi var alla dåliga under den andra perioden och lovade varandra i pausen att lyfta spelet. Vi vet att vi kan slå vilket lag som helst när vi skärper till oss, sa Malkin i en tv-intervju på isen efter slutsignalen.

Backstjärnan Kris Letang gjorde 7-6-målet med drygt tre minuter kvar och sedan kastade sig Malkin raklång med en sekund kvar i kamp med Elias Pettersson och petade liggandes in 8-6.

- Vi kände att vi var det bättre laget den här kvällen, så det handlade om att ta tag i matchen och det gjorde vi under Malkins ledning, summerade Letang.

Elias har nu gjort 31 poäng, 11 mål och 20 assist, på 26 matcher och ligger på tionde plats i NHL:s poängliga.