Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

William Nylander med två mål – nu hyllas han

Foto: DAN HAMILTON / BILDBYRÅN

LOS ANGELES. William Nylander, 26, fortsätter att visa fin form under försäsongen i Toronto Maple Leafs.

Han var bäst på banan när man bortabesegrade Montreal Canadiens med 5-1 i natt, svensk tid.

– Det finns ingen anledning till varför William Nylander inte gör 40 mål i NHL den kommande säsongen. Han ser verkligen taggad ut, kommenterade förre NHL-spelaren Jeff O´Neill i expertpanelen hos kanadensiska tv-kanalen Sportnet.

O´Neill fick medhåll av kollegan Cheryl Pounder, som under sin aktiva karriär representerade Kanada och vann två OS-guld och sex VM-guld:

– Nylander är Torontos bäste spelare ikväll. Han visar jävlar anamma och är redo när han får pucken och svarade för ett vackert mål när han lyfte in en backhand i krysset till 3-0, sa Pounder.

”Nyllet” gjorde två mål och assisterade till ytterligare ett den här kvällen i Bell Centre i Montreal.

Hemmaförsvaret hade svårt att få stopp den snabbe och lurige svenske forwarden, som bildade kedja ihop med Alexander Kerfoot och Nick Robertson.

William gav Maple Leafs ledningen med 1-0 i powerplay redan efter drygt två minuter när han tryckte till på en fin framspelning från Robertson.

Men det var 3-0-målet efter knappt sex minuter av den andra perioden, som fick tv-experterna att jubla lite extra.

Nylander tvåmålsskytt

Nylander åkte sig fri från markering och var helt ensam framför kassen när passningen från Robertson kom.

William passerade förbi Montrealmålvakten Jake Allen och placerade ett backhandskott i klubbkrysset från en position snett utanför den vänstra stolpen.

– Imponerande att han kan placera pucken så exakt i den lilla lucka som finns där på målvaktens klubbsida intill stolpkrysset, inte minst med tanke på att han har en rätt stor böj på klubbladet, analyserade en annan före detta NHL-spelare i Sportsnets tv-sändning, Mike Johnson.

Nylander spelade sedan fram Kerfoot till 4-1 när drygt fyra minuter återstod.

Samme Kerfoot fastställde slutresultatet tre minuter senare i powerplay.