William Nylander bäst på isen i Torontos seger

Foto: USA TODAY NETWORK / DAN HAMILTON-USA TODAY SPORTS/SI SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / DAN HAMILTON-USA TODAY SPORTS/SI SIPA USA

LOS ANGELES. Två nya mål och utnämnd till banans bäste spelare.

William Nylander, 26, fortsätter att producera poäng för Toronto Maple Leafs.

Han var matchens lirare när Toronto vann med 5-2 över Buffalo Sabres i natt, svensk tid.

Nylander har nu gjort poäng i fem raka matcher, 5 mål och 2 assist.

– Det här var väl kanske inte min bästa insats i höst, men vi startade bra och fick snabbt greppet om matchen, sa William när han mötte media efteråt.

Han var inte den ende svensken i Maple Leafs som hamnade i poängprotokollet den här lördagskvällen i Scotiabank Arena.

Calle Järnkrok gjorde sitt fjärde mål för säsongen när han sköt 2-0 efter en fin framspelning av Pierre Engvall i slutminuterna av den första perioden.

Nylander svarade först för 4-1-målet i powerplay när han påpassligt tog sig in bakom Sabresmålvakten Ukko-Pekka Luukkonen i målgården och tryckte in en retur med backhandfattning om klubban.

”Overklig framspelning av Tavares”

”Nyllet” ökade på till 5-1 i mitten av den tredje perioden när han ryckte ifrån Buffalobacken Henri Jokiharju och med en dragning fintade bort Luukkonen för att sedan lägga in pucken med ännu en backhand.

– Overklig framspelning av John Tavares där. Jag stack direkt och fick det utrymme jag hoppades på, sa William efter nattens seger.

William är nu uppe i 20 poäng, 10 mål och 10 assist, på 19 spelade matcher och är tillsammans med John Tavares lagets bäste målskytt.

För Buffalo är allt nattsvart just nu. Det här var lagets åttonde raka förlust.

Rasmus Dahlin var med och assisterade till 1-3-målet av Alex Tuch och Victor Olofsson spelade fram Casey Mittelstadt till 2-5 i powerplay med knappt fem minuter kvar.