Foto: JOEL MARKLUND / © BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / © BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / © BILDBYRÅN
Foto: ALEXEY KUDENKO / SPUTNIK/IBL SPUTNIKFoto: ALEXEY KUDENKO / SPUTNIK/IBL SPUTNIK
 Foto: ALEXEY KUDENKO / SPUTNIK/IBL SPUTNIK

VM–guldhjälten kan dumpas av klubben

Publicerad

 

LOS ANGELES. Marcus Krüger, 27, är på väg bort från Carolina Hurricanes, dit han kom i somras.

NHL-klubben satte under torsdagen upp den 27-årige svenske forwarden på waivers, vilket betyder att något annat lag i ligan kan ta över hans kontrakt.

Krüger vann Stanley Cup med Chicago både 2013 och 2013 och har ett VM-guld med Tre Kronor från förra året på meritlistan.

Men Chicago trejdade honom till nykomlingen Vegas Golden Knights förra sommaren.

Där blev det dock bara ett kort stopp innan han hamnade i Carolina Hurricanes.

Krüger har gjort sex poäng, ett mål och fem assist, på de 48 matcher han spelat i Carolina den här säsongen.

Den 6 februari var han petad ur laguppställningen när Hurricanes mötte Philadelphia.

Marcus Krüger kan dumpas

Carolinacoachen Bill Peters kommenterade nyheten att man satt Marcus Krüger och Josh Jooris på waiver efter torsdagens träning så här på klubbens hemsida:

- Vi kommer att låta de spelare vi tror ger oss bästa chansen att vinna varje kväll att byta om och spela. Vi får se vad som händer med Krüger och Jooris, de är två bra spelare och killar

Om inget lag plockar upp Krüger hamnar han i farmarlaget Charlotte Checkers till vidare.

Han har ytterligare ett år kvar på kontraktet, som han skrev när han fortfarande tillhörde Chicago Blackhawks.

Krüger har en årslön på 24,7 miljoner kronor.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag