Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Visar att han inte tänker ge upp jobbet utan kamp”

Foto: CHRIS YOUNG / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/SHUTTERSTOCK / KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

LOS ANGELES. Ett insläppt mål på 15 skott under 28.16 minuter i kassen.

Henrik Lundqvist, 38, visade i natt, svensk tid, att han är mer än redo om uppdraget att vakta Rangerskassen i slutspelet erbjuds honom.

– Lundqvist visar att han inte har några tankar på att ge upp jobbet som förstemålvakt ännu, kommenterade förre NHL-spelaren Brian Boucher i tv-sändningen hos NBC Sports av träningsmatchen mellan New York-lagen Rangers och Islanders.

Islanders vann matchen med 2-1.

Henke kom in och avlöste Igor Sjesterkin efter halva mittenperioden.

Då hade den 24-årige ryske målvaktsstjärnan just släppt in 0-1 efter ett högt skott på klubbsidan från Anthony Beauvillier efter en kontring.

Det var Sjesterkins sista skott i matchen och matchklockan visade på 9.15 i den andra perioden.

Henrik Lundqvist kom in och tog över jobbet mellan stolparna och storspelade direkt.

Han stoppade samtliga sju skott Islanders skickade iväg mot honom under den andra halvan av perioden.

– Henrik Lundqvist visar att han inte tänker lämna över jobbet som förstemålvakt utan kamp. Det här är ett klart besked till coachen David Quinn, där svensken säger: ”Hey, glöm inte mig”.  Att han kommer in som avbytare, vilket är en ovanlig situation för honom, verkar inte ha någon betydelse. Henrik är skärpt från första sekunden, kommenterade Brian Boucher.

Islanders vann mot Rangers

Henke fortsatte att hålla tätt länge under den sista perioden och svarade för ett antal kvalificerade räddningar efter skott från Mathew Barzal, Jean-Gabriel Pageau och Casey Cizikas.

Efter 14 räddade skott tvingades Lundqvist till slut kapitulera. En kontring gav Devon Toews fritt läge ute till höger och Islandersbacken klippte till på en hoppande puck från tekningscirkeln, som smet in på svenskens klubbsida.

– Ett oerhört svårt skott att stoppa, då Henrik tvingas göra en förflyttning och hans backar är helt ur position och släpper fram Toews, analyserade Foppas gamle lagkamrat från Colorado-tiden, Keith Jones, i tv-studion hos NBS Sports.

2-0-målet kom efter 15.35, men Rangers lyckades reducera en knapp minut senare genom Filip Chytil via insidan av den vänstra stolpen efter ett imponerande förarbete av Jesper Fast.

Men Islanders höll undan trots att Rangers plockade ut Henke med 2.29 minuter kvar i jakten på en kvittering.

Experten om Zibanejad och Panarin: ”Håller inte”

Så frågan är vem som vaktar Rangerskassen på lördag när allvaret börjar mot Carolina i vad som kallas för ett ”Play-in” till slutspelet om Stanley Cup?

Henke har 127 raka starter i play off och har dessutom ett bra facit mot Hurricanes genom åren.

Sjesterkin har aldrig vaktat kassen i en slutspelsmatch.

– Men jag gissar att beslutet redan är fattat sedan en tid tillbaka och att det blir Igor Sjesterkin som får chansen att starta slutspelet, kommenterade en annan före detta NHL-spelare och numera tv-expert, Anson Carter.

Det behöver inte betyda att Lundqvist måste sitta på bänken hela tiden.

– Det handlar om en matchserie i bäst av fem och då kommer coacherna att vara kvicka att byta målvakt om någon inte håller måttet. Man har inte råd att vänta på samma sätt, som när det är en matchserie i bäst av sju, säger Keith Jones.

En sak var experterna i tv-studion överens om.

– Ska Rangers ta sig vidare i det här slutspelet måste anfallsstjärnorna Artemi Panarin och Mika Zibanejad vara de som visar vägen. Panarin hade inget skott på mål ikväll medan Zibanejad sköt två skott. Det håller inte, menade Anson Carter.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta inför återstarten av NHL • Spelschema och tider

LÄS MER: Så lever stjärnorna inuti NHL-bubblan