Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vinner tredje raka – efter stort drama

Foto: USA TODAY NETWORK / STEPHEN R. SYLVANIE-USA TODAY SP SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / ISAIAH J. DOWNING-USA TODAY SPOR SIPA USA

LOS ANGELES. Tredje raka segern.

Vegas Golden Knights har fått favoriterna Colorado Avalanche i gungning.

Med nattens 3-2-seger efter förlängning på bortaplan i Denver kan Golden Knights nu avgöra kvartsfinalen natten till fredag, svensk tid.

Mark Stone sköt segermålet efter 50 sekunder av förlängningen.

– Nyckeln är väl att aldrig ge upp. Jag tyckte Colorado var bättre än oss i större delar av matchen, men vi slutade aldrig att tro på oss själva. Fleury gör en supermatch i kassen även om han såklart inte är nöjd med den första som gick in. Men han höll oss kvar och gav oss en chans att komma tillbaka, säger William Karlsson till SportExpressen.

Efter de två förlusterna i Las Vegas senast hade Coloradocoachen Jared Bednar möblerat om lite i kedjorna och satt Brandon Saad på Gabriel Landeskogs plats i förstakedjan intill Nathan MacKinnon och Mikko Rantanen.

– Jag skulle sätta tillbaka Landeskog på hans gamla plats i förstakedjan inför nästa match och förlita mig på att MacKinnon kommer igång igen efter tre svaga matcher, sa förre NHL-spelaren Keith Jones i expertpanelen hos NBC Sports.

Själv var Landeskog samlad och försökte titta framåt när han mötte medias frågor efteråt.

– Vi gjorde en massa bra saker ikväll. Forecheckade hårt och fick stopp på dem i mittzonen och kunde ha avgjort tio sekunder in i förlängningen, men Fleury gjorde en dubbelräddning. 

– Marginalernas är så otroligt små i slutspelet, speciellt när det handlar om spel i förlängningen. Det finns ingen tid att fundera nu utan det handlar om att spela lika bra i Las Vegas i nästa match och sätta chanserna då, sa Landeskog.

Vegas tar ledningen i kvartsfinalen

Avalanche hade ledningen med 2-0 inför den tredje perioden efter mål från Brandon Saad och Joonas Donskoi och såg ut att ha händelserna under kontroll inför 10 495 hemmafans i Ball Arena.

Men en tidig reducering av Alex Tuch i den tredje perioden gav Vegas gnistan att komma tillbaka.

Mattias Janmark, som gjorde comeback efter skadan, var med och bröt ett uppspel av Andre Burakovsky och fick pucken vidare till Nicolas Roy, som spela fram Tuch.

– Det är aldrig kul att sitta på sidan i slutspelet, så det var skönt att komma in och bidra till vinsten. Hela laget har lirat grymt bra de senaste matcherna, så vi måste bara fortsätta att tro på oss själva nu i nästa match, säger Janmark till SportExpressen efter nattens seger. 

Dramatisk förlängning

Sedan kom matchens snyggaste målpass när William Karlsson lurade bort Coloradoförsvaret genom att åka åt ena hållet och passa åt det andra.

Kedjekamraten Jonathan Marchessault gjorde inget misstag när han plötsligt var ensam framför Philipp Grubauer och lyfte elegant upp pucken i nätet.

Då hade 4.07 minuter spelats av den tredje perioden och ställningen 2-2 stod sig perioden ut.

Så kom en dramatisk förlängning, där Gabriel Landeskog först hade en tidig chans att avgöra innan Mark Stone täckte ett skott i egen zon och såg pucken studsa framåt och jagade ifatt den i mittzonen.

Stone flög fram och in över den offensiva blå linjen samtidigt som Coloradoduon Ryan Graves och Nathan MacKinnon försökte hinna ifatt honom.

Graves kastade sig raklång framför den egna kassen, men kunde inte stoppa Stone från att prickskjuta i full fart i plockkrysset bakom Grubauer.

– Vi kunde ha legat under med 4-0 eller 5-0 efter två perioder, så vi får tacka vår målvakt Marc-Andre Fleury för den här vinsten, sa Stone efteråt.

Annons | HockeySverige

Hockeysverige Plus - kom närmare sporten du älskar.
Just nu för 69 kr i månaden.