Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Viktiga markeringen: ”Visa det för barnen”

Foto: ED MULHOLLAND / BILDBYRÅN

Kurtis Gabriel har en prideflagga på skridskorna när han spelar hockey.

Han vill att varje skridskoskär ska sprida ett budskap om jämlikhet.

”I hockey ska alla vara välkomna”, skriver NHL-spelaren på Instagram.

San Jose Sharks Kurtis Gabriel laddar just nu upp för den stundande premiären i NHL. På lägret inför med Sharks spelar han i ett par specialdesignade skridskor. 27-åringens ena skridsko har en liten prideflagga och ”Kärlek är kärlek” går att läsa på hälen. Den andra bär Black Lives Matters symbol och orden ”Hopp”, ”Empati” och ”Förändring”. Skridskorna är gjorda för att sprida ett budskap om vikten av jämlikhet.

På sociala medier visar Gabriel upp sin nya utrustning och uppmanar sina följare att dela inlägget.

”Visa dina vänner, dina som står dig nära, dina barn, dina ”fiender”. Berätta för dem varför jag har på mig det här. Och varför är det?”.

”I hockey ska alla vara välkomna”, skriver Kurtis Gabriel.

Inte första gången

Det är inte första gången Kurtis Gabriel har uppmärksammat HBTQ-rörelsen på isen. 2019, när han representerade New Jersey Devils, satte han det vinnande målet mot Montreal Canadiens. Matchen visades på nationell tv i Kanada. Gabriel spelade med regnbågsfärgad tejp på klubban och var den första spelaren i NHL:s historia att göra det.

– Jag hade gåshud, sa Jeff McLean, som tagit fram tejpen, om milstolpen.

Tejpen har i dag blivit ett vanligt inslag i NHL-hockeyn.

https://www.instagram.com/p/CJl81WUAJam/