Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi trodde att det skulle vara kaos på sjukhuset”

Nicklas BäckströmFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Nicklas Bäckström med hustrun LizaFoto: COOPER/CSM/REX/SHUTTERSTOCK / COOPER/CSM/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

NHL har tryckt på pausknappen och det är ännu oklart när eller om säsongen kan starta igen. Coronaviruset har stoppat allt spel och stulit nästan alla rubriker.

Men i mörkret kommer storstjärnan Nicklas Bäckström med familj nu med ett glädjebesked - familjen har fått utökning.

– Det gick bra för oss, de var jättebra mot oss så det löste sig bra. Vi var hemma efter ett dygn, säger han i kvällens avsnitt av Viaplay Sport Live, som sänds 18.00. 

NHL blev den sista av de stora ligorna att pausa säsongen och nu lever stjärnorna i ovisshet över hur framtiden ska se ut. Ännu har inget beslut tagits om säsongen ställs in eller om den på något vis kan återupptas. 

Tills vidare har spelare tillåtits att flyga hem till sina hemländer i väntan på besked. 

Nicklas Bäckström har dock valt att stanna i Washington där familjen i dagarna dessutom har utökats med en liten bebis. Det berättar han i kvällens avsnitt i Viaplay Sport Live.

– Väldigt kul. Vi kom till sjukhuset och trodde det skulle vara kaos men det var inte en person där utan det var bara vi. Det gick bra för oss, de var jättebra mot oss så det löste sig bra. Vi var hemma efter ett dygn, berättar han om familjens nya bebis. 

Berättar om scenerna i USA:s huvudstad: ”En spökstad”

Vidare fortsätter Bäckström i ett samtal med Viasats NHL-reporter Jonatan Lindquist med att berätta om hur livet i USA är nu när landet är ett av de värst drabbade länderna av Covid-19. 

– Man märker ju av när man kör runt i stan, det känns som det är en spökstad då det inte är något folk ute och väldigt lite bilar ute på vägarna, säger han om livet i Washington och fortsätter med sina tankar om framtiden:

– Man är ju som ett stort frågetecken och vet inte vad som ska hända. Man ser bara att siffrorna stiger och de säger att vi inte nått toppen än. Det är väldigt annorlunda, alla ser på det olika då vissa ser på det hårdare än andra. Vissa lever ju på som vanligt ändå. 

USA:s president Donald Trump har träffat ledare för de stora sportligorna i USA (NHL, NBA, NFL, MLB mfl). Beskedet var att sporten måste igång snarast.