Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Vi spelare är inte nöjda över vad vi gjort hittills”

Foto: Gunnar Nordström.
Foto: DANNY MURPHY/ICON SPORTSWIRE / IMAGO/ICON SMI/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Foto: CAL SPORT MEDIA / CAL SPORT MEDIA/SIPA USA/IBL SIPA USA

WINNIPEG. Tobias Enström, 33, upplever sina roligaste hockeydagar under elva år i NHL just nu.

Hans Winnipeg Jets är i semifinal i Stanley Cup.

- Absolut, det är den här tiden på året när man vill spela hockey, så det är fantastiskt kul att vi fått lite framgång. Hela föreningen har jobbat hårt för det här, säger Toby, som han kallas i Kanada.

Segern i den sjunde och avgörande matchen mot Nashville tog Winnipeg till en plats i semifinalen, där man nu ställs mot nykomlingen Vegas Golden Knights.

För Enström, som kom till NHL efter SM-guldet med Modo Hockey 2007 och var med under Atlanta Thrashers sista fyra år i Georgia innan man blev Winnipeg Jets, är det spännande tider nu.

Enström hyllar Hellebuyck och Maurice

Han träffar SportExpressen på ett café några kvarter från där han och hustrun Camilla bor.

Enström och hans lagkamrater kom hem strax före klockan tre på natten efter segern i Nashville och har bara ett drygt dygn på sig att ladda om batterierna inför matchserien mot Vegas.

- Winnipeg är en fantastisk stad att spela ishockey i och det är en otrolig uppslutning bakom laget från fansen. Arenan är utsåld varje match och vi har under slutspelet haft över 20 000 fans utanför ishallen, som klädda i vitt, som följer spelet på stora videoskärmar.

Vad är det som gör att ni är ett sådant bra lag i år?

- Vår målvakt, Connor Hellebuyck, har spelat grymt stabilt hela året, vilket är väldigt viktigt. Sedan har vi fyra kedjor som producerar och defensiven är också bra. Jag tycker att vi är ganska kompletta. Plus att vår coach, Paul Maurice, fått ihop något speciellt av det han byggt upp under många år, säger Tobias.

- Vi viker inte ner oss utan tror på det spel vi har. Därför koncentrerar vi inte oss på vad andra lag gör utan bara på vad vi själva gör.

”Jag tror inte vi behöver ändra särskilt mycket”

Känner ni att ni kan gå hela vägen nu?

- Absolut. Många är glada över att vi tog oss förbi Nashville, men vi har bara kommit halvvägs. Vi spelare är inte nöjda över vad vi gjort hittills. Det är bara fyra lag kvar, så självklart ser vi chansen att vinna Stanley Cup nu.

Vad blir nyckeln mot Vegas?

- Jag tror inte att vi behöver ändra särskilt mycket. Vi har ett spel, som vi haft hela året och som varit framgångsrikt. Vi flyger inte i väg och gör en massa egna saker utan håller vi oss till det trygga grundspel vi haft hela vintern, så kan det bli sex roliga veckor framöver.

Vad är det roligaste med att bo och spela hockey i Winnipeg?

- Det måste väl vara hockeyn och hur stor den är här. Att alltid få spela inför fullsatta läktare.

Du har ett utgående kontrakt, vad händer nästa säsong?

- Det beslutet får vänta tills jag spelat färdigt den här säsongen. Just nu är allt fokus på Stanley Cup.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!