Foto: Gunnar Nordström.Foto: Gunnar Nordström.
 Foto: Gunnar Nordström.
Foto: DANNY MURPHY/ICON SPORTSWIRE / IMAGO/ICON SMI/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBHFoto: DANNY MURPHY/ICON SPORTSWIRE / IMAGO/ICON SMI/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
 Foto: DANNY MURPHY/ICON SPORTSWIRE / IMAGO/ICON SMI/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Foto: CAL SPORT MEDIA / CAL SPORT MEDIA/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: CAL SPORT MEDIA / CAL SPORT MEDIA/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: CAL SPORT MEDIA / CAL SPORT MEDIA/SIPA USA/IBL SIPA USA

”Vi spelare är inte nöjda över vad vi gjort hittills”

Publicerad

WINNIPEG. Tobias Enström, 33, upplever sina roligaste hockeydagar under elva år i NHL just nu.

Hans Winnipeg Jets är i semifinal i Stanley Cup.

- Absolut, det är den här tiden på året när man vill spela hockey, så det är fantastiskt kul att vi fått lite framgång. Hela föreningen har jobbat hårt för det här, säger Toby, som han kallas i Kanada.

Segern i den sjunde och avgörande matchen mot Nashville tog Winnipeg till en plats i semifinalen, där man nu ställs mot nykomlingen Vegas Golden Knights.

För Enström, som kom till NHL efter SM-guldet med Modo Hockey 2007 och var med under Atlanta Thrashers sista fyra år i Georgia innan man blev Winnipeg Jets, är det spännande tider nu.

Enström hyllar Hellebuyck och Maurice

Han träffar SportExpressen på ett café några kvarter från där han och hustrun Camilla bor.

Enström och hans lagkamrater kom hem strax före klockan tre på natten efter segern i Nashville och har bara ett drygt dygn på sig att ladda om batterierna inför matchserien mot Vegas.

- Winnipeg är en fantastisk stad att spela ishockey i och det är en otrolig uppslutning bakom laget från fansen. Arenan är utsåld varje match och vi har under slutspelet haft över 20 000 fans utanför ishallen, som klädda i vitt, som följer spelet på stora videoskärmar.

Vad är det som gör att ni är ett sådant bra lag i år?

- Vår målvakt, Connor Hellebuyck, har spelat grymt stabilt hela året, vilket är väldigt viktigt. Sedan har vi fyra kedjor som producerar och defensiven är också bra. Jag tycker att vi är ganska kompletta. Plus att vår coach, Paul Maurice, fått ihop något speciellt av det han byggt upp under många år, säger Tobias.

- Vi viker inte ner oss utan tror på det spel vi har. Därför koncentrerar vi inte oss på vad andra lag gör utan bara på vad vi själva gör.

”Jag tror inte vi behöver ändra särskilt mycket”

Känner ni att ni kan gå hela vägen nu?

- Absolut. Många är glada över att vi tog oss förbi Nashville, men vi har bara kommit halvvägs. Vi spelare är inte nöjda över vad vi gjort hittills. Det är bara fyra lag kvar, så självklart ser vi chansen att vinna Stanley Cup nu.

Vad blir nyckeln mot Vegas?

- Jag tror inte att vi behöver ändra särskilt mycket. Vi har ett spel, som vi haft hela året och som varit framgångsrikt. Vi flyger inte i väg och gör en massa egna saker utan håller vi oss till det trygga grundspel vi haft hela vintern, så kan det bli sex roliga veckor framöver.

Vad är det roligaste med att bo och spela hockey i Winnipeg?

- Det måste väl vara hockeyn och hur stor den är här. Att alltid få spela inför fullsatta läktare.

Du har ett utgående kontrakt, vad händer nästa säsong?

- Det beslutet får vänta tills jag spelat färdigt den här säsongen. Just nu är allt fokus på Stanley Cup.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag