Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi gräver ju gropen djupare varje gång”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: KELVIN KUO / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: KELVIN KUO / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Tillfället kunde inte ha varit bättre valt.

Jeff Carter, 34, gjorde sin 500:e match i LA Kings och sin 1000:e match totalt i NHL när man tog emot Vegas i Staples Center på lördagskvällen, svensk tid.

Så för att fira milstolpen passade Carter på att avgöra tillställningen med en fräck styrning när drygt sju minuter återstod.

Kings vann med 4-3 och Carter var ”Matchens lirare”.

– Äh, det var inget speciellt med det där målet. Vann en tekning, backskottet kom och jag fick till en styrning, sa Carter efteråt.

Men för lagkamraterna och publiken var det en speciell fullträff, som gav Kings två viktiga poäng i kampen uppåt i tabellen.

– Han har gjort viktiga mål under hela sin karriär, så jag kan inte säga att jag är chockad, men målet kom lämpligt i fler avseenden, kommenterade backstjärnan Drew Doughty.

Adrian Kempe tillbaka efter petningen

Adrian Kempe gjorde sin andra match efter petningen tidigare i veckan och låg bakom Blake Lizottes 1-0-mål i numerärt underläge i mitten av den första perioden.

Kempe gjorde en rush med pucken längs högerkanten och fick in den framför Vegaskassen, där Lizotte efter lite strul lyckade trycka in den.

LA Kings hade ledningen med både 2-0 och 3-1 innan Golden Knights vaknade till liv och kom ikapp.

William Karlsson, 26, stod för kvitteringen till 3-3 efter 17.06 av mittenperioden och hade också en assist den här kvällen.

Men Vegas får inte riktigt till det just nu. Det här var lagets femte raka förlust, en av dem kom efter förlängning.

Kräftgång för Vegas: ”Gräver djupare”

Man ligger just nu några poäng under slutspelsstrecket i Western conference.

– Det är tungt just nu, då jag tycker att vi är det bättre laget idag, säger William, som med sina 20 poäng, 6 mål och 14 assist, toppar Vegas interna poängliga.

Känner du ändå att du kan göra mer?

– Ja, vi vinner ju inga matcher. Men visst, det har gått hyfsat personligen även om jag har haft några matcher också där det varit skit. Det här är en lagsport, så det spelar inte så stor roll om jag är bra om vi inte vinner.

Är det oro inom laget när ni förlorar så här mycket, börjar man som spelare fundera om det kan vara trejder på gång?

– Ska jag vara ärlig har jag faktiskt inte kollat på tabellen på rätt länge. Men vi måste börja vinna. För varje match vi torskar så gräver vi gropen djupare. Det är dags att vi börjar vinna för erfarenheten säger väl att förlorande lag brukar göra förändringar.

Kan ni vända det här?

– Jag tror på det lag vi har och att vi kan vända det här, säger William Karlsson.