Foto: Darryl Dyck
 Foto: Darryl Dyck

"Vi får avvakta och se vad som händer"

Publicerad

LOS ANGELES. Daniel och Henrik Sedin har varit våra bästa poänggörare i NHL under de senaste åren. Men det krävs en lockout för hela säsongen för att tvillingarna Sedin ska överväga spel i elitserien i vinter.

- Ja, det har vi meddelat Modo, säger Danne till HockeyExpressen.se.

Både Daniel och Henrik har barn i skolan i Vancouver och åker över till Kanada i måndasskiftet augusti-september.

- Vi får helt enkelt avvakta vad som händer med förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal. Enda chansen att Henke och jag spelar här hemma i vinter är om vi vet att det blir en lockout, som sträcker sig över hela NHL-säsongen.

 

Är det givet att det blir Modo i så fall?

- Absolut. Vi har pratat med Markus Näslund nu i sommar här i Övik och han förstår läget Han har ju varit i samma situation och hade barn i skolan där när förra lockouten bröt ut.

 

Så ni kommer att åka över till Vancouver med förhoppningen om att det blir en lösning av konflikten före NHL-premiären den 11 oktober?

- Ja, vi avvaktar I Vancouver och ser vad som händer. Men om det ser ut att bli en kortare lockout och spel direkt efter nyår, så stannar vi kvar i Kanada och avstår från spel i Sverige och elitserien under hösten.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag