Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Alla i laget började garva när vi såg det”

Foto: Richard A. Whittaker/Icon Sportswire vi / www.imago-images.de
Foto: Richard A. Whittaker/Icon Sportswire vi
Foto: Ottawa Senators

LOS ANGELES. Ottawa Senators tvingades se en parad av målvakter passera revy i nattens bortamöte med Vancouver Canucks.

Meningen var att Anton Forsberg skulle vakta kassen, men han skadade sig under uppvärmningen innan laget ens hade kommit ut på isen.

Det gjorde att Matt Murray fick hoppa in mellan stolparna när matchen började.

Så blev han skadad och Marcus Högberg, som inte alls var aktuell för spel i natt, fick ta över drygt fyra minuter in i den andra perioden.

Högberg fick en tuff uppgift och fick ställa sig i kassen precis när Canucks skulle börja ett powerplay.

Det slutade med ett baklängesmål när skarpskytten Brock Boeser skickade upp pucken i nättaket och gav Vancouver ledningen med 2-1.

Men Ottawa kom igen och kvitterade med åtta minuter kvar av den tredje perioden innan Tanner Pearson överlistade Högberg med det matchavgörande 3-2-målet. J.T. Miller fastställde sedan slutresultatet 4-2 i tom kasse i slutminuten.

När Senators-spelarna kom in i omklädningsrummet möttes de dock av en oväntad syn. Där satt veteranforwarden Artem Anisimov, iklädd full målvaktsutrustning.

– Att se honom sitta där var väldigt roligt, grabbarna började garva när de såg honom. Men riktigt bra av honom att vara redo att hoppa in som målvakt, säger Thomas Chabot efter matchen.

Alexander Edler gjorde comeback

Alexander Edler gjorde comeback i Canucks efter den två matcher långa avstängningen och gav försvaret bättre styrka, inte minst i box play.

Edler var +2.

Canuckscoachen Travis Green hade möblerat om lite I kedjorna, då några spelare fick vila.

Nils Höglander spelade nu med J.T. Miller och Zack MacEwen medan svenskens plats i toppkedjan med Bo Horvat och Tanner Pearson togs av Brock Boeser.

Hos Senators var Erik Brännström inblandad i ett slagsmål med Vancouverforwarden Jayce Hawryluk i mitten av den första perioden.

Båda spelarna straffades med fem minuter för fighting.