Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi är mycket nöjda med det kontraktet”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

LOS ANGELES. En svensk kommer, en annan lämnar.

Calgary gjorde i fredags klart med Jacob Markström, 30, som lagets nye förstemålvakt.

På måndagskvällen svensk tid, kom beskedet att backen Erik Gustafsson, 25, lämnar Flames.

Han har skrivit på ett 1-årskontrakt med Philadelphia Flyers värt 26,4 miljoner kronor.

– Han hade ytterligare tre-fyra lag, som visade intresse, att välja bland, säger Gustafssons agent, Peter Wallén till SportExpressen.

Philadelphias general manager Chuck Fletcher säger så här till klubbens hemsida om det senaste svenska nyförvärvet:

– Erik är en spelskicklig offensiv back, som gjort bra ifrån sig både i spel fem mot fem och i power play. Vi tror att han kommer att passa in bra bland våra unga backar.

Erik Gustafsson kom till Calgary på trading deadline i februari efter drygt fem säsonger i Chicago Blackhawks organisation.

Han debuterade i NHL med Blackhawks säsongen 2015-16 och höll sedan till ett år i farmarlaget Rockford IceHogs för att bli ordinarie i Chicago senare samma säsong.

Erik Gustafssons kontrakt med Flyers

Gustafsson gjorde 26 poäng, 6 mål och 20 assist, på 59 matcher i Blackhawks förra säsongen och ytterligare 3 assist på de sju matcher han hann spela i Calgary innan spelstoppet kom i mitten av mars på grund av covid-viruset.

Han har totalt hunnit med 221 matcher i NHL och från sin backplats producerat 119 poäng, 91 mål och 91 assist.

Han förra kontrakt var över två år och skrevs under tiden i Chicago Blackhawks, där lönen var 1,2 miljoner dollar (ca 10,6 miljoner kronor).

Nu får han ett ordentligt lönelyft och kan kvittera ut 3 miljoner dollar, vilket motsvarar ca 26,4 miljoner kronor, säsongen 2020-21.

– Vi är mycket nöjda med kontraktet, summerar Wallén.

I Philadelphia Flyers blir han lagkamrat med Robert Hägg, Oskar Lindblom och nyligen kontrakterade forwarden Linus Sandin.