Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Veteranen kan ersätta Henke efter hjärtfelet

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Ett hjärtfel stoppar Henrik Lundqvist från spel i Washington Capitals den kommande säsongen. Nu har klubben gjort klart med en ersättare – 39-årige veteranen Craig Anderson.

Efter 15 säsonger i New York Rangers var Henrik Lundqvist i full färd med att förebreda sig för årets NHL-säsong med nya klubben Washington Capitals. Då kom mardömsbeskedet. Ett hjärtfel upptäcktes på den svenske målvaktslegendaren och tillsammans med klubben tog Lundqvist det säkra före det osäkra och ställde in allt spel för den kommande säsongen.

Nu har Washington Capitals ut att ha gjort klart med en ersättare.

Klubben väljer att plocka in 39-årige Craig Anderson. Den rutinerade målvakten stod utan kontrakt efter att Ottawa Senators inte valt att erbjuda någon förlängning efter tio år i klubben. 

Anderson har även representerat Chicago Blackhawks, Florida Panthers och Colorado Avalanche. Om målvakten blir en permanent lösning i Capitals återstår att se. 

39-åringen har skrivit på ett så kallat tryout-kontrakt och kommer ansluta till lagets försäsongsläger. Den 13 januari inleds NHL-säsongen.

https://twitter.com/CapitalsPR/status/1343251088707903489