Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Var många känslor som kom över mig”

Foto: GENE J. PUSKAR / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / CHARLES LECLAIRE-USA TODAY SPORT SIPA USA
Foto: GENE J. PUSKAR / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Fyra raka segrar och klara för kvartsfinalen.

Med Robin Lehner, 27, i kassen i alla matcherna.

New York Islanders knockade stjärnspäckade Pittsburgh Penguins i åttondelsfinalen av Stanley Cup efter nattens 3-1-seger på bortaplan.

Lehner utnämndes för andra matchen i rad till banans bäste spelare.

– Om jag kunde drömma om det här? Nja, jag trodde kanske inte att vi skulle vinna fyra raka matcher och slå ut dem, men jag kände att vi hade en bra chans, säger Robin till SportExpressen.

TV-bilderna från slutsignalen i nattens match kommer att bli klassiska, där Lehner stod med uppsträckta armar och tittade upp i taket av arenan för att sedan blunda och bara njuta.

– Det var många känslor som kom över mig. Vi har jobbat så otroligt hårt tillsammans hela laget för att uppnå det här målet, säger Lehner en knapp timme efter slutsignalen när laget är på väg hem till Longs Island i New York från Pittsburgh.

Han räddade 32 skott och svarade för en ny hjälteinsats.

Så frågan är om Robin Lehner någonsin varit bättre?

– Hm, jag vet inte. Jag har haft perioder under den här säsongen när det känts väldigt bra och sedan har jag haft ett lag som jobbat stenhårt framför mig på isen. Jag har kunnat agera lugnt och fint i målet, säger Robin.

 

MAGNUS NYSTRÖM: Robin Lehner är säsongens största hjälte

 

Lehner och Hörnqvist i bråk

Han bjöd på några viktiga räddningar i nattens match och var också inbladad i ett gruff med Penguins svenske powerforward, Patric Hörnqvist.

Händelsen inträffade med drygt nio minuter kvar av den andra perioden när svenskarna slog med klubborna mot varandra innan bråket övergick till handgemäng och andra spelare skyndade dit.

Hörnqvist fick en dubbelutvisning för roughing medan Lehner klarade sig utan straff.

– Äh, det var ingen fara. Bengan trodde att det var jag som hade slagit till honom i första skedet med klubban, men det var en av mina backar som gjorde det. Men vi kramade varandra efter matchen, han är en bra kille, säger Robin.

Robin Lehners imponerande facit

Islanderstränaren Barry Trotz, som ledde Washington till mästartiteln ifjol, hyllade sina spelare när man nu slagit ut Pittsburgh.

– Precis som tidigare i vinter var det laginsatsen som avgjorde. Det är bara så vi kan vinna sådana här matcher, sa Trotz.

Lehner har ett imponerande facit efter de fyra matcherna.

Han har bara släppt in sex mål på 136 skott. Det ger ett snitt på 1.47 mål per match och 95,6 i räddningsprocent.

– Det ska bli skönt med några dagars vila nu. Sedan får vi ladda om batterierna inför nästa omgång, säger Robin.