Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vanligt hockeygruff – de är alltid galna”

Foto: BRUCE BENNETT / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / POOL PHOTOS-USA TODAY SPORTS/SI SIPA USA

Storbråket mellan New York Rangers och Washington – och Tom Wilsons uteblivna avstängning – har varit veckans snackis i NHL.

Wilson är överraskad över den stora uppmärksamhet händelsen har fått.

– Jag trodde aldrig att det skulle blåsa upp så mycket som det gjorde, säger Washingtons forward till The Athletic.

Halvvägs in i tisdagens NHL-match mellan Washington och New York Rangers blev det stökigt efter en avblåsning och Washingtons Tom Wilson tryckte ned Rangers Pavel Butjnevitj, och riktade ett slag mot den liggande ryssen. I storbråket som uppstod rök Wilson också ihop med Artemij Panarin och syntes kasta den ryske stjärnan, som hade blivit av med hjälmen, ner på isen.

Panarin skadade sig och är borta resten av säsongen. Wilson, som har varit avstängd flera gånger under karriären, slapp avstängning men fick böta motsvarande 42 000 kronor.

Klubben fick miljönböta

Det fick New York Rangers att rasa.

I ett uttalande krävde klubben disciplinnämndens chef, George Parros, avgång. Något som resulterade i att klubben fick böta 2,1 miljoner kronor.

När lagen möttes två dagar senare blev det ett masslagsmål direkt efter matchens första tekning. Och när Tom Wilson gjorde sitt första byte i matchen hann han knappt ta ett skridskoskär innan han blev påhoppad av Rangers back Brendan Smith.

För The Athletic berättar Wilson att han har hört av sig till Artemij Panarin efteråt.

– Han mår bättre. Jag hörde av mig till honom och det är egentligen det enda som betyder något nu, säger han.

”Det är galna”

Men han är överraskad av efterspelet.

– Jag trodde aldrig att det skulle blåsa upp så mycket som det gjorde. Det kändes som ett ganska rutinmässigt hockeygruff och jag tror båda killarna i utvisningsbåset kände det. Sedan fick det uppenbarligen nytt liv efter matchen, säger han.

Wilson kallar det för ett ”galet ögonblick” och menar att det är svårt att säga om man skulle kunna göra något annorlunda.

– Det är mycket lättare att titta på allt i slow motion efteråt och gå in på varje tiondels sekund. Hockeygruff – och det vet alla som har varit med i ett – är galna. Det är klubbor och skridskor överallt. I slutet av bråket så höll jag om mitt huvud för att inte bli skuren av en skridsko och jag blir slagen från alla håll. Det är mycket som händer så det är inte rättvist att gå tillbaka och säga att det här kanske jag borde gjort annorlunda. Det är ett hektiskt ögonblick, säger han.
Senaste snackisarna från NHL med Adam Johansson och Jonatan Lindquist