Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nya årslönen: Över 100 miljoner kronor

ockeyklubben 11 juni – säsongsavslutning.
Erik Karlsson har gjort en säsong i San Jose Sharks. Foto: CHRIS BROWN/CSM/REX / CHRIS BROWN/CSM/REX/IBL REX FEATURES
Karlsson har i sommar kopplats ihop med bland annat en flytt tillbaka till Ottawa och New York Rangers. Foto: JEFF CHIU / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / CHRISTOPHER HANEWINCKEL-USA TODA SIPA USA

Erik Karlsson stannar i San Jose.

Den svenske backstjärnan har skrivit på ett åttaårskontrakt med Sharks, meddelar NHL-laget.  

Monsterkontraktet uppges ge honom över 100 miljoner kronor per år.

– Jag vill bara berätta hur glad jag är för att vara kvar i den här fantastiska organisationen de kommande åtta åren, säger Karlsson.

Erik Karlssons kontrakt med San Jose Sharks löpte ut första juli och han hade då kunnat välja och vraka bland NHL-anbud.

Klubbar som New York Rangers, Montreal Canadiens och gamla klubben Ottawa Senators har nämnts bland spekulanterna, liksom nuvarande klubben San Jose Sharks.

Under måndagen skrev TSN att Karlsson och Sharks var överens om ett nytt åttaårigt monsterkontrakt värt runt 104 miljoner kronor per år.

Klart: Erik Karlsson skriver nytt jättekontrakt med San Jose Sharks

Och under kvällen svensk tid offentliggjordes affären: Karlsson blir Sharks trogen de kommande åtta åren.

– Jag vill bara berätta hur glad jag är för att vara kvar i den här fantastiska organisationen de kommande åtta åren. Jag vill tacka alla supportrar, ledare, personal och lagkamrater i den här klubben för all stöttning under tiden jag varit här. Det spelade en stor roll i mitt beslut att stanna kvar i Sharksfamiljen för en lång tid framöver, säger han i ett videoklipp på San Jose Sharks Twitterkonto.

Enligt Pierre LeBrun på TSN är Karlssons åttaårskontrakt värt drygt 104 miljoner kronor per år. Ett kontrakt som är i paritet med vad NHL:s bäst betalde back, Drew Doughty, tjänar i Los Angeles Kings.

– Jag är spänd på att fortsätta jakten på det ultimata priset: att vinna Stanley Cup. Det jag såg från hela klubben förra året gjorde mig övertygad att vi har en grym framtid tillsammans. Vi kan slåss om pokalen varje år, säger Erik Karlsson till klubbens hemsida.

I fjol gjorde Karlsson 45 poäng på 53 matcher i Sharkströjan.

https://twitter.com/SanJoseSharks/status/1140659433900400640