New Jersey vände och vann med 7-5. Foto: KAMIL KRZACZYNSKI / AP TT NYHETSBYRÅNNew Jersey vände och vann med 7-5. Foto: KAMIL KRZACZYNSKI / AP TT NYHETSBYRÅN
New Jersey vände och vann med 7-5. Foto: KAMIL KRZACZYNSKI / AP TT NYHETSBYRÅN
Deppigt på Blackhawks bänk. Foto: KAMIL KRZACZYNSKI / AP TT NYHETSBYRÅNDeppigt på Blackhawks bänk. Foto: KAMIL KRZACZYNSKI / AP TT NYHETSBYRÅN
Deppigt på Blackhawks bänk. Foto: KAMIL KRZACZYNSKI / AP TT NYHETSBYRÅN

Vände och vann i galna målfesten

Publicerad

ANAHEIM. Det var en galen målfest med tolv fullträffar.

Och mest tokigt av allt, New Jersey vände ett 1-4-underläge på bortaplan i Chicago och vann med 7-5.

 – Chicago tävlade mycket mer än oss i den första perioden och det syntes på tavlan. Men vi hade flyt och kunde göra två mål och det gjorde det lite lättare att ladda om i periodpausen, säger Jesper Bratt.

Allt såg ut att gå Blackhawks väg när man hade skaffat sig en 4-1-ledning efter 17 minuters spel.

Men Devils tog sig tillbaka in i matchen med fem raka mål och hade skaffat sig en 6-4-ledning i slutminuterna av mittenperioden.

Med tre sekunder kvar av perioden reducerade Patrick Kane och hemmafansen i United Center trodde att några mål till under de sista 20 minuterna skulle få matchen att svänga på nytt.

Men New Jersey höll undan och kunde vinna med 7-5.

Svenske målvakten inbytt

Chicago plockade ut målvakten Corey Crawford inför den sista perioden och ersatte honom med Anton Forsberg, som vaktade kassen på lördagskvällen mot Carolina borta och där tog sin första seger i NHL.

 

LÄS MER: NHL – matcher i dag, matcher i tv, resultat och statistikv

 

Forsberg gjorde vad han kunde och stoppade 12 av 13 skott under slutperioden, men det räckte inte då Devilsmålvakten Keith Kinkaid räddade alla 11 skott Blackhawks skickade i väg mot honom.

Jesper Bratt spelade fram Miles Wood i powerplay till 7-5 tidigt i tredje och det blev också slutresultatet.

"Det svider – vet inte vad vi tänkte"

Det var Woods tredje mål för kvällen och hans första hattrick i NHL var ett faktum.

– Det går inte att förneka att det känns skönt. Vi startade illa, men tog oss samman och kom tillbaka starkt. Det här var en lagseger, sa Wood till nhl.com efteråt.

Assisten var Bratts 8:e i höst, han har gjort 13 poäng totalt på 17 matcher så här långt.

– Chicago tävlade mycket mer än oss i den första perioden och det syntes på tavlan. Men vi hade flyt och kunde göra två mål och det gjorde det lite lättare att ladda om i periodpausen, säger Bratt.

– Vi hade ett bra snack och alla förstod att vi var tvungna att gå ut och tävla till hundra procent om vi skulle ha en chans att vinna och det tycker jag att vi gjorde. Vi gick ut och visade att vi ville vinna matchen och tävla för varandra. Grym lagmoral.

Hos Chicago var det deppigt efteråt.

– Det svider att tappa den ledning vi hade. Jag vet inte vad vi tänkte, kanske att det skulle gå lika lätt hela matchen, sa en besviken Patrick Kane.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag