Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Vad i hela världen händer? En gåta”

Patrik Berglund. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Berglund fick i kväll sparken från Buffalo Sabres. Foto: TERRY RENNA / AP TT NYHETSBYRÅN
Svensken sattes upp på waivers och Buffalo ämnar bryta hans kontrakt. Foto: JEFFREY T. BARNES / AP TT NYHETSBYRÅN

Att Buffalo Sabres dumpar Patrik Berglund skapade rubriker i hela hockeyvärlden.

Men en detalj i nyheten skapar större förvåning än själva uppbrottet.

NHL-svensken Patrik Berglund, som spelar i Buffalo Sabres, har varit en av de mest uppmärksammade spelarna inom hockeyvärlden den senaste tiden.

30-åringen missade två av lagets matcher – och till en början kom uppgifter om att han varit sjuk. Men i helgen meddelade Sabres att de valt att stänga av Berglund på grund av disciplinära skäl. Enligt TT hade Berglund helt enkelt inte dykt upp till de två senaste matcherna.

Nu står det klart att Buffalo och Berglund går skilda vägar. På sitt Twitterkonto skriver klubben att svensken placeras på ”unconditional waivers”, och att de har för avsikt att avsluta hans kontrakt.

Nyheten innebär att Berglund tackar nej till runt 110 miljoner kronor, vilket de sista tre åren på hans kontrakt var värda.

Svenskens val har skapat förvirring i hockeyvärlden.

Patrik Berglund går miste om 110 miljoner

”Det känns som att den största nyheten borde vara att Berglund bränner upp miljontals dollar”, skriver Sportsnets Steve Glynn på Twitter.

”Patrik Berglund verkar vara funtad på ett lite annat sätt än de flesta atleter – eller människor för den delen. 30-åringen är uppenbarligen beredd att tacka nej till en jäkla massa pengar om det betyder att han får lämna Buffalo”, skriver Nick Ashbourne på Yahoo.

”Vi känner inte till hela historien”, skriver The Athletics Catherine Silverman.

”Vad i hela världen hände? Den här är en gåta”, skriver Randi Naughton på Fox.

”Spelare lämnar inte bara miljoner på bordet så där. Patrik Berglund är en bra kille som verkar gå igenom någonting personligt just nu”, skriver Andy Strickland på samma mediehus.

Buffalo ska betala Berglund 35 miljoner kronor över de kommande tre åren. Det är nu upp till andra lag att plocka den 30-årige centern.