Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vad håller Sverige på med?? Vakna!!”

Foto: MIKE WULF/CSM/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN
Foto: STEPHEN R. SYLVANIE / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

NHL är den sista stora hockeyligan som ännu inte definitivt ställt in säsongen.

Det är ovissa tider för spelarna där vissa flugit tillbaka till Europa och vissa stannat i Nordamerika för att invänta besked.

Nu går svenske stjärnmålvakten Robin Lehner ut med hård kritik mot Sveriges beslut att inte införa utegångsförbud.

”Min lillasyster går i skolan och har en sjuk mamma hemma som nog inte klarat av denna sjukdom. Vakna för helvete!” skriver Lehner på Twitter. 

En efter en har ishockeyligorna stängts ned och när ryska KHL meddelade att slutspelet ställdes in var de också den sista stora ligan i Europa att avsluta säsongen. 

Samtidigt i Nordamerika har NHL satt säsongen på paus och än så länge har inget definitivt besked kommit om säsongen kan starta upp igen eller om den kommer att avslutas. För drygt en vecka sedan meddelade dock ligan att spelare fick flyga hem till sina hemländer och många svenska NHL-stjärnor valde då att ta flyget till Sverige.

Det senaste beskedet från NHL kom i förra veckan då ligan meddelade att bland annat sommarens draft skjuts upp och att NHL Awards, galan där bland annat säsongens bästa målvakt och back utses, även den skjuts upp.

Stjärnans ilska: ”Jävla idioter!”

NHL har kritiserats för sitt beslut att inte ställa in säsongen.
Samtidigt riktar Vegas Golden Knights svenske målvaktsstjärna Robin Lehner, 28, skarp kritik mot Sveriges beslut att inte införa utegångsförbud i landet. 

”Vad håller Sverige på med??? Jävla idioter! Min lillasyster går i skolan och har en sjuk mamma hemma som nog inte klarat av denna sjukdom. Vakna för helvete!” skriver han på Twitter. 

I en stor intervju med SportExpressens Gunnar Nordström för drygt en vecka sedan utvecklade Robin Lehner sina tankar och oro för Coronaviruset.

– Nu är det mycket ångest i världen, men jag är van vid den här skiten. Förstå mig rätt. Nu känner världen av vad ångest och depression handlar om, men det är något jag jobbat med länge. Jag är väldigt välrustad att leva mitt liv på en bra nivå. Jag har lärt mig att prestera i dåliga miljöer. För mig är det här inte så omtumlande som det säkert är för många andra, som lider av att inte veta vad som ska hända.

 

https://twitter.com/RobinLehner/status/1245470668029751296?s=20
Erik Granqvist vill se mer av Robin Lehner i NHL