Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Utslagna – två guld- hjältar kan ansluta

Foto: MARK HUMPHREY / AP
Foto: DAVID ZALUBOWSKI / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Två av fjolårets guldhjältar i Tre Kronor blev i natt, svensk tid, lediga för VM-spel igen.

Colorado blev utslaget ur Stanley Cup efter en 5-0-förlust i det sjätte mötet med Nashville, vilket betyder att Gabriel Landeskog och Carl Söderberg kan spela VM.

Båda ingick i det svenska guldgänget i Tyskland 2017 och har gjort starka säsonger i NHL med Colorado Avalanche.

Men Foppas gamla gäng hade otur med skador under slutet av säsongen, där båda målvakterna Seymon Varlamov och Jonathan Bernier samt backstjärnan Erik Johnson missade matcher.

”Det har varit ett nöje att coacha Colorado”

Det såg ut att ta ut sin rätt när man hemma i Pepsi Center i Denver i natt inte orkade stå emot Nashvilles fartfyllda spel.

- Vi vet att de var hårt skadedrabbade, men har all respekt i världen för dem. Colorado kommer att vara ett mycket bra lag under de kommande åren, berömde Nashvillecoachen Peter Laviolette på presskonferensen efteråt.

Lagkapten Landeskog har hyllats under slutspelet för sitt ledarskap och tränaren Jared Bednar upprepade sitt beröm efter nattens förlust:

- Det har varit ett nöje att coacha det här laget i vinter. Vi har ett ungt och mycket talangfull grupp av spelare med extremt duktiga ledare, så det ser spännande ut inför nästa säsong, sa Bednar.

Landeskog har alltid sagt att han vill spela i Tre Kronor om han är frisk och han står naturligtvis högt på förbundskapten Rikard Grönborgs önskelista inför VM i Danmark om några veckor.

Landeskog har anmält sitt intresse

När SportExpressen nyligen frågade Gabriel om han var intresserad av VM-spel även i år om Colorado inte skulle överleva mer än en runda i NHL-slutspelet, svarade han:

- Just nu ligger allt fokus på Colorado och Stanley Cup, så den frågan får vi ta senare.

Landeskog gjorde 62 poäng, 25 mål och 37 assist, på 78 matcher i grundserien i vinter.

Han var Avalanches bäste poängproducent i slutspelet med 7 poäng, 4 mål och 3 assist, på sex matcher.

Carls Söderberg gjorde 37 poäng, 16 mål och 21 assist, på 77 spelade matcher i serien och två assist under de sex mötena med Nashville i åttondelsfinalen.