Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ursäkten – efter privata avslöjandet om kollegan

Jeremy Roenick har stängts av av sin arbetsgivare NBC.
Anledningen är hans sexistiska kommentarer om kollegan Kathryn Tappen - som även är en nära vän till Roenicks fru.
Jeremy Roenick hade en framgångsrik NHL-karriär under 1990-talet och början av 2000-talet.Foto: AP

NHL-profilen Jeremy Roenick, 49, är avstängd från NBC efter ”olämpliga” och sexistiska kommentarer om sina kolleger. 

Nu träder Roenick fram och ber om ursäkt i en video på Twitter

– Jag vill inte uppröra någon och jag ångrar verkligen allt jag sa, säger NHL-profilen. 

Det var i podcasten Spittin' Chiclets som NBC:s hockeyexpert Jeremy Roenick gick över gränsen. Samtalet kom in på Roenicks kollegor. Hockeyprofilen sa då att han uppskattade sin kvinnliga kollega Kathryn Tappen, 38. 

Jeremy Roenick tog upp en händelse när han och frun Tracy var på semester i Portugal. Även Kathryn Tappen var med då hon är en nära vän till Tracy. På hotellet fick Jeremy Roenick frågan från en annan gäst om de tre hade ett förhållande.

– Jag svarade att vi tre hoppar i säng tillsammans varje kväll, berättar Roenick i podcasten enligt ESPN.

– Om det skulle hända på riktigt hade det varit riktigt bra. Men det kommer aldrig att hända.

Jeremy Roenick kom med ytterligare ett avslöjande med sexuella anspelningar. Om förre NHL-spelaren och NBC-kollegan Patrick Sharp. 

– Han är så vacker. Jag skulle verkligen behöva fundera om han frågade mig. Jag skulle inte säga nej direkt i alla fall, berättar Roenick i Spittin' Chiclets.

Blev avstängd av NBC

Uttalandena fick hans arbetsgivare att agera och stängde av profilen på obestämd tid. 

”Han stängs av på obestämd tid utan lön efter att ha sagt olämpliga kommentarer om sina arbetskollegor. Vi kommer inte kommentera detta mer i nuläget”, skrev NBC i ett meddelande till Sports Business Journal. 

Nu har Jeremy Roenick laddat upp en video på Twitter där 49-åringen ber om ursäkt för sina uttalanden i podcasten. 

”Ångrar allt jag sa”

”Jag vill be om ursäkt till NBC Sports, Kathryn Tappen och Patrick Sharp för de okänsliga kommentarerna jag uttryckte. Jag vill inte uppröra någon och jag ångrar verkligen allt jag sade. Jag har ringt runt till alla inblandade och jag är så tacksam för deras kärlek och acceptans av min förlåtelse. Jag försöker alltid uppträde respektfullt och vara underhållande. Men den här gången gick jag för långt”, säger Jeremy Roenick som senare även tackade för stödet runtom i hockeyvärlden.

”Jag saknar ord och har aldrig varit med tacksam. Jag uppskattar alla uppmuntrande ord. Tack!”

Totalt blev det knappt 1 300 matcher och runt 1 100 poäng i NHL för Roenick som representerade Philadelphia Flyers, Roenick Phoenix Coyotes, Chicago Blackhawks, Los Angeles Kings och San Jose Sharks under sin framgångsrika karriär. 

https://twitter.com/Jeremy_Roenick/status/1216083146602577920https://twitter.com/Jeremy_Roenick/status/1216229138240950274?s=20