Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Upptäckten som tvingade Henke till tunga beslutet

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / STAN SZETO-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA

Henrik Lundqvist stopps från NHL-spel till följd av hjärtfel. 

Nu uttalar sig Washington Captials general manager Brian MacLellan om den svenske stjärnmålvakten. 

– Han (Henke) bestämde sig att det var en risk han inte är villig att ta, säger MacLellan. 

Det var för drygt en vecka sedan som Henrik Lundqvist meddelade att han inte kommer till spel när NHL-säsongen drar i gång i januari på grund av ett hjärtfel. 

Stjärnmålvakten, som värvades till Washington Capitals i oktober efter att ha spenderat 15 säsongen i New York Rangers, tog beskedet hårt och sa att senaste tiden har varit känslosamt.  

”Efter många tester och samtal har det kommit fram att ett hjärtfel hindrar mig från att kliva på isen”, skrev Lundqvist på Twitter i torsdags.

”Vi är tacksamma”

Washington Capitals hade hoppats på ”Henkes” medverkan, men så blir det inte. Nu kommenterar klubbens general manager senaste tidens händelser.

– Hjärtfel är något han (Lundqvist) har hanterat hela karriären. Men efter en rutinmässig kontroll, och efter att ha kollat noggrant, där Lundqvist fick reda på var saker och ting var på väg, så bestämde han att det var en risk han inte är villig att ta, säger Brian MacLellan och fortsätter: 

– Vi är tacksamma för att han har genomgått dessa tester. Vi är tacksamma för att vårt mediciniska team har pushat honom hela vägen och förklarade situationen. Alla är besvikna över att vi inte kommer få se vad han kan åstadkomma i laget.  

NHL-säsongen drar i gång 13 januari. 

https://twitter.com/Tarik_ElBashir/status/1341788462064803848