Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Uppgifter: Patrik Laine nobbar ett jättekontrakt

Patrik Laine Foto: MIKE WULF/CSM/REX / MIKE WULF/CSM/REX/IBL REX FEATURES

Det blir allt mer tveksamt om Patrik Laines framtid finns i Winnipeg. 

Enligt Fox Sports Andy Strickland har finländaren nobbat ett kortare kontrakt värt närmare 50 miljoner kronor per år.  

”De behöver erbjuda honom mer pengar”, skriver Strickland på Twitter

Så gott som alla NHL-lag har nu kört i gång med sina försäsongsläger, som är den sista anhalten innan NHL-säsongen börjar på riktigt. 

Men långt i från alla lag har alla sina största stjärnor på plats. Likt William Nylander förra säsongen så är det flera så kallade restricted free agents (RFA) som inte är överens med sina klubbar om nya kontrakt. Toronto Maple Leafs har till exempel inte kommit överens med Mitch Marner och Winnipeg Jets är inte överens med Patrik Laine. 

Patrik Laine: ”Det är business”

Patrik Laine har tidigare under sommaren uttryckt sig på ett sätt som fått NHL-experter att tveka kring om finländaren vill vara kvar i det kanadensiska laget alls. 

– Du vet aldrig. Det är business, och du måste vara förberedd på allt. Du vet aldrig var du spelar nästa säsong, så jag är förberedd på allt, sa han i augusti. 

När Laine sedan fick frågan om hoppas att det blir i Winnipeg Jets blev svaret något undvikande.

– Jag har inget ont att säga om Winnipeg. Det har varit bra så här långt. Men du vet aldrig vad som händer, och det är väl det som är min kommentar.

Laine nobbar mångmiljonkontrakt - vill ha mer pengar

Nu rapporterar Andy Strickland från Fox Sports att Winnipeg Jets försökt nå en kompromiss tillsammans med Laine. De ska ha erbjudit honom ett kortare kontrakt värt runt 50 miljoner kronor årligen. 

Ett kontrakt Laine ska ha nekat till. Enligt Strickland är längden på kontraktet inte något problem, men han uppges kräva mer pengar för att krita på.