Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Kan hamna i Hedmans Tampa Bay

Erik Karlsson trejdades från Ottawa Senators...Foto: CHRIS BROWN/CSM/REX / CHRIS BROWN/CSM/REX/IBL REX FEATURES
...till San Jose SharksFoto: USA TODAY NETWORK / STAN SZETO-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA
Victor Hedman.Foto: SCOTT TAETSCH/CSM/REX / SCOTT TAETSCH/CSM/REX/IBL REX FEATURES

Erik Karlsson kan hamna i Tampa Bay Lightning, menar The Athletic

Men det är mycket som ska klaffa för att en sådan affär ska funka – bland annat kan svensken tvingas offra miljoner. 

Den 1 juli går Erik Karlssons kontrakt med San Jose Sharks ut, och svensken blir då för första gången fri att själv välja vilken klubb han vill gå till. 

– Jag har jobbat hårt i tio år i den här ligan för att vara i den position jag är. Jag har förtjänat det. Det är ett stort ansvar och ett stort beslut som ska fattas för mig personligen, har Karlsson sagt enligt NHL.com

Under fredagen meddelade Karlsson på Twitter att det inte blir en fortsättning i San Jose, och tackade för sin tid i klubben.

New York Rangers och Tampa Bay Lightning har pekats ut som två potentiella klubbar för Karlsson, där Rangers har betydligt mer att spela med i sitt lönetak. 

Erik Karlsson kan hamna i Tampa

För Tampa kan det bli betydligt svårare att få plats för Karlsson rent ekonomiskt, men enligt The Athletic ska båda parterna vara intresserade om det går att lösa lönefrågan. 

The Athletic drar en parallell till LA Kings Drew Doughty, ligans bäst betalde back med ett kontrakt värt drygt 100 miljoner per säsong. 

”Om Erik Karlsson vill spränga banken och få Drew Doughty-pengar finns det ingen chans, men är han öppen för runt 75-80 miljoner – då har jag hört att det är möjligt”, skriver reportern Joe Smith.

Smith menar att Karlsson ser positivt på att få spela i samma lag som kompisen Victor Hedman, och att Tampa ryckte i honom redan i höstas när Karlsson skulle trejdas från Ottawa. 

Spelarna måste dumpas

Sportsnet har gjort en ingående kalkyl över hur klubben skulle behöva agera för att lösgöra tillräckligt med utrymme i lönebudgeten för att kunna ta in Erik Karlsson.

I lösningen ingår bland annat att inte förlänga kontrakten för backarna Anton Strålman, Ryan McDonagh och Dan Girardi, och att trejda bort veteranen Ryan Callahan. 

– Räkna inte bort Lightning om de börjar agera för att få utrymme i lönetaket, säger Sportsnets Chris Johnston.