Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgift: Vill trejda Ekman Larsson

Foto: CHRIS BROWN / REX/IBL

Arizona Coyotes planerar att trejda Oliver Ekman Larsson. Enligt NHL-insidern Elliotte Friedman har flera andra lag visat intresse för svensken.

Det är Coyotes-journalisten Craig Morgan som i AZ Coyotes Insider uppger att laget bestämt sig för att gå vidare från sin svenske lagkapten.

Elliotte Friedman säger i SN960 att han hört liknande uppgifter, samt att flera lag har kontaktat Arizona för att diskutera en eventuell trejd.

Friedman menar dock att de lag som är mest troliga att Ekman Larsson hamnar i är antingen Calgary eller Edmonton.

– Calgary behöver backar och de är intresserade av Oliver Ekman Larsson. Treliving (Calgarys general manager) brukade jobba i Arizona och känner honom väldigt väl, säger Friedman.

Han menar att även Edmonton är i behov av en stark back, men att de för att lyckas få Ekman Larsson måste se över sitt cap space – det som finns kvar att ge i lön till de återstående icke-kontrakterade spelarna av den maxgräns som är satt av ligan.