Foto: ALEXEY KUDENKO / SPUTNIK/IBL SPUTNIKFoto: ALEXEY KUDENKO / SPUTNIK/IBL SPUTNIK
 Foto: ALEXEY KUDENKO / SPUTNIK/IBL SPUTNIK
Foto: RICK SCUTERI / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: RICK SCUTERI / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: RICK SCUTERI / AP TT NYHETSBYRÅN

Uppgift: Svensken ny kapten i NHL-klubben

Publicerad

Shane Doan har varit kapten för Arizona Coyotes i 13 säsonger.

Nu skriver AZ Central att trotjänaren fått veta att han inte ingår i klubbens planer längre.

Vem som tar över C:et?
Tre Kronor-stjärnan Oliver Ekman Larsson.

Henrik Sedin, Gabriel Landeskog, Henrik Zetterberg och Erik Karlsson.

Nästa säsong ser vi ut att få ännu en svensk lagkapten i världens bästa hockeyliga.

Det är sajten AZ Central som skriver att Arizona Coyotes har meddelat sin trotjänare Shane Doan, 40, att han inte längre ingår i klubbens planer. Doan har varit lagkapten för Coyotes de senaste 13 säsongerna och väntas nu lämna Arizona, enligt uppgifter till sajten.

Tidningen: Svensken blir lagkapten

Samtidigt skriver de att Arizona Coyotes kommer att erbjuda kaptensrollen till Tre Kronor-stjärnan Oliver Ekman Larsson som i dag är assisterande lagkapten.

Den 25-årige backen, som nyligen blev världsmästare, har spelat sju säsonger i NHL-klubben, de senaste tre som assisterande lagkapten.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag