Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgift: Här kan NHL avsluta årets säsong

Ralph Engelstad Arena är hemmaplan för NCAA-laget North Dakota Fighting HawksFoto: CAL SPORT MEDIA / SIPAUSA TT NYHETSBYRÅN
Röda markeringen visar var Grand Forks ligger
Svenska fans på läktaren i Ralph Engelstad Arena under finalen mellan Sverige och Finland i U18-VM 2016. En final som Finland vann.Foto: RUSSEL HONS / BILDBYRÅN

NHL är pausat och ligan utreder tillsammans med spelarfacket möjliga scenarion för att avsluta säsongen.

Enligt Sportsnet är en säsongsavslutning i North Dakota ett av alternativen som diskuterats.

12 mars stängde NHL ner allt spel, då återstod 189 matcher av grundserien plus Stanley Cup-slutspelet som i vanliga fall pågår i cirka två månader.

Det är fortfarande oklart om och i sådana fall hur säsongen ska avslutas men helt klart är att det pågår diskussioner kring alternativen. Sportsnets Elliotte Friedman uppger att en plats som nämnts i diskussionen är North Dakota. Delstaten i norra USA, med Fargo, Bismarck och Grand Forks som största städer, saknar ett NHL-lag. Däremot har både JVM 2005 och U18-VM 2016 arrangerats i Ralph Engelstad Arena i Grand Forks.

”Det är en imponerande arena som definitivt är mer passande än flera andra icke-NHL-alternativ i USA”, skriver Elliotte Friedman.

NHL stängde ner i 60 dagar

Vissa frågetecken pekas också ut, till exempel bristen på hotell, logistiken och huruvida delstaten ens är intresserade av att stå som värd.

”Men området är vettigt på grund av arenan, sannolikheten att matcher kommer spelas utan fans samt North Dakotas relativt låga befolkningstäthet”, fortsätter Friedman och tillägger samtidigt att NHL och spelarfacket NHLPA kommer diskutera andra platser under denna vecka för att utforska alternativen.

I mitten av mars meddelade NHL att ligan stänger ner i 60 dagar på grund av coronaviruset med förhoppning att kunna dra i gång träningsläger efter 45 dagar. Spelarna tilläts att åka till sina hemorter men uppmanades i övrigt till självisolering.

 

USA:s president Donald Trump har träffat ledare för de stora sportligorna i USA (NHL, NBA, NFL, MLB mfl). Beskedet var att sporten måste igång snarast.