Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Troligtvis blivit min undergång”

Foto: BILDBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / TIMOTHY T. LUDWIG-USA TODAY SPOR SIPA USA

I början av året fick Linus Ullmark beskedet att hans pappa gått bort.

Nu tackar han Buffalo Sabres för stödet och berättar om vikten att sätta ord på sina känslor.

– Om jag inte hade pratat med folk och fått dem att förstå hur jag mådde... det hade troligtvis blivit min undergång, säger han.

Det var i januari, under en helt vanlig morgonträning med Buffalo Sabres, som Linus Ullmark fick veta att hans pappa dött, 63 år gammal.

– Det har varit tufft. Det har varit mycket känslor och tankar som jag fått jobba med. Jag har tagit en dag i taget. Försökt vara glad när jag varit glad och ledsen när jag varit ledsen. Just nu är jag väldigt tacksam över segern, sa Ullmark någon vecka efteråt.

Totalt har det blivit 20 NHL-matcher för målvakten den här säsongen. Nu passar han på att tacka Sabres för all stöttning han har fått under resans gång.

Ullmark: ”Det var total misär”

27-åringen betonar också vikten av att prata om sina känslor. Han är övertygad om att han hade varit på en annan plats i livet i dag om han inte satt ord på sina känslor under den här tunga tiden.

– För det första lät de mig vara mig själv, jag kan inte tacka dem nog för det. Jag pratade, jag pratade och pratade med olika personer. Inte bara med min fru, eller min mamma där hemma. Det är något jag har insett. Hur viktigt det är att inte hålla dem känslorna och tankarna för mig själv, säger Ullmark.

Han fortsätter:

– Om jag inte hade pratat med folk och verkligen fått dem att förstå hur jag mådde under dagen... det hade troligtvis lett till min undergång. Det är något jag insett och förstått på senare tid, hur viktigt det är att inte stänga in känslorna. Vissa dagar var total misär, men om jag inte haft modet att berätta om det hade vi aldrig kunnat ta tag i det.

Linus Ullmarks ord har fått stor spridning på sociala medier och svensken hyllas för sitt mod.

”Om du inte har sett det, det här Linus Ullmark-klippet är verkligen starkt”, skriver ESPN-profilen Greg Wyshynski på Twitter.