Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
 Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Ulf Samuelsson klar för New York Rangers

Publicerad

NEWARK. Från Modo och SHL till New York Rangers och NHL.

Ulf Samuelsson har klart med ett nytt jobb.

Han blir assisterande coach för Henrik Lundqvist och de andra stjärnorna i Rangers.

- Det ska bli jättekul, jag spelade ju själv fyra säsonger i klubben, så det känns lite som att komma hem, säger Uffe till SportExpressen.se.

Kontraktet om tränarjobbet som en av assisterande coacherna till Alain Vigneault blev klart i dag, söndag.

- Jag ska ansvara för backarna och lagets spel i boxplay, berättar Uffe.

Han hade förfrågningar om assisterande tränarjobb från fyra NHL-klubbar.

- Under de senaste veckorna har jag träffat Vigneault vid några tillfällen och det känns rätt att bli en del av hans team i Rangers. Han verkar stark och sympatisk.

"Tjuvstartar redan i morgon"

När börjar du nya jobbet?

- Jag tjuvstartar redan i morgon, då vi har en utvecklingscamp kommande vecka för de unga talanger som Rangers draftat de senaste åren.

- Men sedan blir det några veckors ledigt i juli innan vi flyttar till New York på allvar i augusti.

Vad lärde du dig under de två åren som tränare i Modo Hockey, som du kan ha nytta av nu i Rangers?

- Jag hade en otroligt bra period i Modo och vill man bara utbilda sig och lära sig mer hela tiden kan man absolut göra det i elitserien. Vi jobbade mycket med puckkontroll i Modo och det är något som Rangers vill bli bättre på med sin spelstil, så det är en av sakerna jag tar med mig.

Du ska ansvara för backarna och i klubben finns sedan tidigare Anton Strålman?

- Ja, Anton har jag redan talat med och klubbledningen är väldigt nöjda med hur han utvecklats under de senaste åren. Jag ser verkligen fram emot att jobba med honom och de andra backarna i Rangers.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag