Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tvingas till operation – efter korsbandsskada

Foto: TONY AVELAR / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: TONY AVELAR / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Oskar Sundqvist, 26, har spelat färdigt för säsongen i St. Louis Blues.

Han råkade ut för en korsbandsskada i ena knät, som kräver operation efter en kollision med lagkamraten Kyle Clifford i fredagens bortamöte med San Jose Sharks.

– Det var en olycklig situation, där Clifford försökte driva på mål, men träffade mitt ben i stället, säger Oskar till SportExpressen.

Han är kvar med laget, som nu är i Las Vegas för ett möte med Golden Knights natt till tisdag, svensk tid.

– Det är inte klart när och var operationen kommer att göras, så när vi kommer tillbaka till St. Louis kommer det att bli en del möten med läkarna för att lägga upp den bästa planen för mig och min rehab. Men förhoppningsvis ska vi kunna hitta en lösning, så att operationen kan ske så snart som möjligt.

Ni har varit skadedrabbade, tror du ni grejar en slutspelsplats trots allt?

– Ja, jag tror att vi löser en slutspelsplats. Vi har ett djupt och brett lag, så jag tror att grabbarna grejar det. Sedan får jag försöka hjälpa till så mycket jag kan från sidan, säger Oskar Sundqvist.

Han var med och vann Stanley Cup med Blues 2019 och gör nu sin fjärde säsong i klubben efter två år i Pittsburgh Penguins.

”Kommer vara saknad”

Den här säsongen har det blivit 9 poäng, 4 mål och 5 assist, på 28 spelade matcher.

 Men Sundqvist är så mycket mer än en poänggörare i St. Louis.

– Oskar är en allroundspelare, som vi använder i alla möjliga situationer under matcherna. Han dödar utvisningar, spelar powerplay, är duktig på att forechecka och ger laget energi med sin vilja och sitt fokus. Så han kommer att vara mycket saknad, men nu får andra chansen att kliva fram, sa Bluestränaren Craig Berube till nhl.com i helgen.

Oskar Sundqvist har två år kvar efter den här säsongen på sitt kontrakt med St. Louis Blues, som ger honom en årslön på 23,4 miljoner kronor.