Sofia Johansson. Foto: TV4Sofia Johansson. Foto: TV4
Sofia Johansson.  Foto: TV4
Sofia Johansson tvingas flyga hem. Foto: TV4Sofia Johansson tvingas flyga hem. Foto: TV4
Sofia Johansson tvingas flyga hem. Foto: TV4

Tvingas resa hem efter dödsbeskedet: "Jobbigt"

Publicerad

Sofia Johansson tvingades resa hem till Sverige efter ett dödsfall i familjen. 

Hon lämnade därmed sin pojkvän - som är NHL-proffs i Boston Bruins - tillfälligt.

– Jag vet inte hur jag ska tackla det, säger Johansson i TV4-programmet Playmakers. 

I TV4 Play-serien "Playmakers" får tittarna följa svenska kvinnor som är tillsammans med hockeyspelare och lever med sina partners i Nordamerika. Sofia Johanssons pojkvän Anton Blidh blev draftad av Boston Bruins 2013 och fick förra säsongen spela 19 matcher för det anrika laget. Han har dock tillbringat majoriteten av sin utlandskarriär i farmarklubben Providence Bruins. 

I Playmakers är det dock Johansson som står i centrum – och i det senaste avsnittet av programmen avslöjas det att 20-åringen fick åka hem till Sverige mitt under NHL-säsongen. 

Tvingas åka hem efter dödsfallet

Anledningen var att hennes mormor gått bort. I programmet är det en tankfull och sorgsen Johansson som berättar om beslutet. 

 

LÄS MER: Kuppen under Nyhetsmorgon: "Jag orkar inte"

 

– Det ska bli så skönt att krama om alla och få säga hej då till mormor på riktigt. Fan. Det är första gången någon nära mig går bort. Jag vet inte hur jag ska tackla det. Nu har man fått göra det. Och tvärsöver Atlanten från ens egen familj. Det är verkligen tufft, säger Johansson i programmet. 

Johansson berättar att hon känner extra starkt för hemlandet när hennes pojkvän är borta för att spela match i andra delar av Nordamerika. 

– Jag saknar Sverige. När Anton är i väg är man ensam och tänker alldeles för mycket. Då är det som allra jobbigast, säger hon.

 

LÄS MER: Beskedet under bröllopet: "Va? Ska vi inte gifta oss nu?"

 

Playmakers sänds i streamingtjänsten TV4 Play varje måndag. Nästa vecka har programmet säsongsavslutning. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag