Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tvingas böta miljoner efter avgångskravet

Foto: USA TODAY NETWORK / POOL PHOTOS-USA TODAY SPORTS/SI SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / POOL PHOTOS-USA TODAY SPORTS/SI SIPA USA

New York Rangers tvingas böta över två miljoner kronor.

Klubben krävde att George Parros, chef för ligans disciplinnämnd, skulle avgå efter ett lindrigt straff för Washington Capitals Tom Wilson.

– Det är fruktansvärt orättvist att ifrågasätta George Parros professionalism och hängivenhet till sin roll, säger NHL-kommissionären Gary Bettman till NHL:s hemsida.

En situation från NHL-matchen mellan Washington Capitals och New York Rangers har blivit en stor följetong.

En rörig situation framför Washingtons kasse ledde till att lagets ökände slagskämpe gav sig på både Pavel Butjnevitj och Artemij Panarin. Först tryckte han ner Butjnevitjs huvud i isen och sedan tog han tag i Panarins hår och vräkte ner honom så pass hårt att han missar resten av säsongen.

Efter incidenten kom dock beskedet att Tom Wilson skulle slippa avstängning under tisdagen. Han skulle endast straffas med böter på 5 000 dollar, drygt 40 000 kronor.

New York Rangers kritiserade chefen

Beslutet fick New York Rangers att rasa och klubben gick så långt att man krävde att George Parros, chef för ligans disciplinnämnd, skulle avgå. I ett uttalande skrev man att man var ”chockerade” över att Tom Wilson inte blev avstängd.

”Wilsons farliga och tanklösa agerande ledde till att Artemij Panarin inte kommer att spela något mer den här säsongen. Vi tolkar det här som att George Parros försummar sin plikt och att han därför inte längre kan fortsätta i sin nuvarande roll”, skrev New York Rangers.

Kritiken följdes av en ny våldsam match mellan de båda lagen och dessutom har New York Rangers sparkat både sin general manager Jeff Gorton och sin president John Davidson. Anledningen sägs vara att de inte står bakom klubbens kritik mot ligan.

Klubben får böta två miljoner kronor

Nu har New York Rangers bötfällts för sitt offentliga uttalande om disciplinnämnden, Department of Player Safety. 

”NHL meddaler i dag att New York Rangers har bötfällts med 250 000 dollar (drygt två miljoner kronor) för sina offentliga kommentarer torsdag den fjärde maj”, skriver NHL i ett pressmeddelande.

– Offentliga kommentarer av typen som Rangers gjorde som var personliga och fördömde en av ligans chefer kommer inte tolereras, säger NHL-kommissionären Gary Bettman i ett uttalande.

Han fortsätter:

– Samtidigt som vi inte förväntar oss att våra klubbar ska hålla med om alla beslut som vår disciplinnämnd tar så var sättet som Rangers uttryckte sitt missnöje på oacceptabelt. Det är fruktansvärt orättvist att ifrågasätta George Parros professionalism och hängivenhet till sin roll, samt disciplinnämnden.