Sanne Alexandra Josefson.
Sanne Alexandra Josefson.

TV4-stjärnans oro inför första födseln

Publicerad

Sanne Alexandra Josefson har gjort kometkarriär i TV4.

Nu väntar hon sitt första barn – vilket innebär en helt ny utmaning. 

– Jag vet inte ens vad livmoder heter på engelska, säger Josefson. 

Sanne Alexandra Josefson, 27, var en av kvinnorna som tittarna fick följa i TV4 Play-programmet "Playmakers". Andersson är gift med NHL-svensken Jacob Josefson, som spelar i Buffalo Sabres.

Nu återkommer Josefson i säsong två. 

– Det är väldigt kul. Det kändes som att det var mycket man ville följa upp från första. Det kände jag även som tittare, säger Josefson. 

– Jag var skeptisk till en början, men när första säsongen blev som utlovat, att jag fick visa upp mitt liv på mitt sätt, då blev jag nöjd. Mitt mål är att ordet “hockeyfru” inte ska ha en sån negativ klang.

Playmakers får ny säsong

Varför tror du att programmet blev så populärt? 

– Det är kul att följa liv som inte ser ut som ens eget liv. Så tyckte jag att när jag såg de andra tjejerna. De lever ju inte samma liv som jag, bara för att vi alla är ihop med hockeyspelare.

Nytt för säsong två är att "hockeyfruarna" får sällskap av två kvinnor vars partners är fotbollsproffs: Josefin Lustig och Elin Wass. 

– Vi sitter i samma båt. I sportvärlden kan allt hända närsomhelst. Man kan inte ta den här tryggheten för given. Så vi känner igen oss i varandra, säger Josefson. 

"Gud – ska jag visa det?"

Det är ju ett program som blir ganska intimt. Var går din gräns för att du inte visar upp? 

– Man kan känna efter att ha sett vissa grejer: “Gud, ska jag visa upp det?”. Jag försöker se det som en vanlig videoblogg, och då tänker man ju inte på att det är väldigt många fler som ser. Men jag tänker alltid en extra gång innan jag skickar in materialet.

– Jag har hållit på länge med sociala medier, så jag har lärt mig ganska tidigt vilken del av mig man ska visa upp. Jag filmar inte Jacob så mycket. Jag är personlig men inte privat.

"Har ingen familj nära"

En sak är klar: det blir graviditetstema i Josefsons del av Playmakers. Hon meddelade tidigare i veckan att hon väntar sitt första bar. 

– Det blir en utmaning med barnet. Jacob kommer inte att kunna vara hemma varje dag. Jag har ju ingen familj nära. Jag vet inte ens vad livmoder heter på engelska. Så det blir en utmaning, men en kul utmaning. Och det kommer att bli mycket sånt i programmet, säger hon. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag