Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TV4-profilens tårar över uppbrottet från stjärnan

Ur TV-serien ”Playmakers” 2018.
Elina Casell berättar med tårar i ögonen om skilsmässan på sin vlog.
Foto: Youtube
Segerkyssen 2010. När Hjalmarsson vann sin första Stanley Cup var Elina där och firade med honom.
Foto: Johan Eriksson
Niklas Hjalmarsson i Arizona.
Foto: IBL
Niklas Hjalmarsson i Tre Kronor under World Cup 2016.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

MINNEAPOLIS. Elina Casell slog igenom i tv-serien ”Playmakers”, när hon var gift med med NHL-backen Niklas Hjalmarsson.

Men äktenskapet tog slut – och nu berättar Casell med tårar i ögonen om det svåra uppbrottet, som kom på hennes initiativ.

– Jag ville så mycket att det skulle komma tillbaka. Men man kan inte tvinga sig själv att känna saker som inte finns där länge, säger hon i en video på sin Youtubekanal.

Elina Casell och Niklas Hjalmarsson, 32, träffades i Jönköping redan innan Hjalmarssons NHL-karriär inleddes, och hon flyttade med till Chicago, där Hjalmarsson växte ut till en viktig kugge i det Blackhawks-lag som dominerade ligan i början av 2010-talet. 

Paret gifte sig och fick två söner – men äktenskapet tog slut för runt två år sedan, berättar Elina Casell.

”Vill såklart att det ska vara för evigt”

Casell, som förutom medverkan i ”Playmakers”, har ett eget klädmärke och jobbar som influencer, har ett nytt avsnitt på Youtube som heter ”About my divorce”. Där säger hon: 

– När man gifter sig vill man såklart att det ska vara för evigt. I vårt fall möttes vi när vi var 18, direkt efter gymnasiet, och vi bara växte ifrån varandra. Vi kunde bara inte hitta något sätt att hitta tillbaka, tror jag. Jag kämpade väldigt länge med mina känslor, för det är det absolut svåraste beslut jag någonsin har behövt ta, jag visste att det skulle förändra våra liv för alltid. 

Elina Casell om skilsmässan: ”Extremt tufft”

Hon säger att uppbrottet var på hennes initiativ, vilket var väldigt påfrestande.

– Att bestämma sig för en skilsmässa är ingen lätt sak, oavsett vilken situation man är i. Att vara den som vill ha skilsmässan var extremt tufft för mig. Inte bara för att det känns som man sviker sin familj, utan också för att alla har en åsikt om det, och om ens känslor. Men man måste komma ihåg att det är ens eget liv och ens egna känslor, säger hon med tårar i ögonen. 

”Playmakers”-profilen menar att hon kom till en punkt där det inte gick att ignorera hur hon kände längre, och därmed behövde ta det svåra beslutet. 

– Jag började bli deprimerad för att jag försökte så mycket att känna, och tvinga fram något som inte fanns där länge. Jag ville så mycket att det skulle komma tillbaka. Men man kan inte tvinga sig själv att känna saker som inte finns där länge. Och det var extremt svårt för mig. 

Casell delar sin tid mellan Sverige och Arizona, där hon bor under hockeysäsongen och fortfarande går på många av lagets matcher så barnen får se sin pappa spela hockey, och säger att hon är glad att barnen har en så ”fantastiskt pappa”. 

– Jag är så tacksam för de år och de minnen vi har skapat tillsammans, och jag är till och med mer tacksam för den relation vi har i dag, hur vi sköter föräldraskapet och jobbar ihop och fortfarande har en vänskap, för det inte så vanligt i den här situationen, säger hon.

Hjalmarsson är en av de mest meriterade spelarna av svenskarna i NHL med sina tre Stanley Cup-titlar 2010, 2012 och 2015 med Chicago.

Han är nu på skadelistan hos Arizona efter att ha träffats illa av ett skott från Colorados Erik Johnson. Han väntas bli borta runt tre månader med ett sprucket skenben. 

https://www.youtube.com/watch?v=2E0HxKGN3Ww