Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tunga cancersamtalet med mamman: ”Tufft”

Oskar Lindblom i intervjun med Sportnytt.Foto: SVT
Lindblom kramar flickvännen efter att ha avslutat cellgiftsbehandlingen.
Foto: KARL B DEBLAKER / AP TT NYHETSBYRÅN

Oskar Lindblom är tillbaka i hockeyrinken igen och har nyligen kritat på ett nytt kontrakt med Philadelphia Flyers. 

Efter cancerbeskedet har dock hockeyspelaren haft en jobbig period – och i Sportnytt berättar han om det jobbiga samtalet till mamma. 

– Att säga till morsan att man har cancer kanske inte det roligaste man har gjort. Det var jäkligt tufft, säger 23-åringen. 

I december förra året kom mardrömsbeskedet för den svenske NHL-spelaren Oskar Lindblom. Svensken diagnostiserades med skelettcancer och har därefter behandlats för att komma tillbaka. 

Men nu är Lindblom på isen igen. Han har skrivit ett treårskontrakt med Philadelphia Flyers och finns med i den trupp som klubben har presenterat inför den stundande omstarten av NHL. 

Tufft samtal till mamma

– Det är så klart kul att vara med. Men sen vet jag inte om det blir något spel. Man ska inte stressa fram det bara för att få spela, säger han i en intervju i Sportnytt

Oskar Lindblom berättar också om den tuffa perioden han har genomlevt efter mardrömsbeskedet – och det är speciellt ett telefonsamtal stjärnan kommer ihåg. 

– Det var inte det roligaste samtalet att ringa morsan och farsan och berätta att man har cancer. Det var jäkligt tufft att säga att man blivit sjuk. Men Alma (flickvännen) fick ta över och berätta vad som hade hänt. Det har varit svårt att förebereda sig på något sånt här också, från beskedet att man har fått cancer till behandling med cellgifter och så vidare. 

Rogers Place översvämmat.